Négy éve kaptam egy kinai rózsát. Akkor még kb.10-15 cm-es volt, azota szépen nőtt,2x visszavágtam (többször nem mertem) de a 4 év alatt még nem virágzott! Mit kell tennem, hogy virágozzon végre?
Hibiszkuszra gondolsz, vagy mire?
Lehet, hogy kicsi a cserepe, nem tápoldatozod, vagy éppenséggel nem jó szerrel tápoldatozod (túl sok nitrogént kap, kevés foszfort), vagy egyszerűen csak sötét helyen van.
Vagy egyéb, amiket csak te tudhatsz.
Sokan fűtött szobában teleltetik és rendszeresen öntözik a hibiszkuszt, vagy másnéven kínai mályvarózsát. Ez azért nem helyes módszer, mert a növény télen nem virágzik, csak a fényes, zöld leveleivel díszíti a környezetet. Tartalék tápanyagai azonban így is kimerülnek és tavasszal hiába kerül napos, meleg, széltől védett helyre, hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy a virágzáshoz felkészüljön.
Ősszel, a fagyok beállta előtt a növényt 6-8 foknál nem melegebb helyiségbe kell állítani és nem szabad öntözni. Ekkor lehullatja a leveleit, a bokor szomorú képet nyújt a gazdájának! Márciusban fűtött, világos helyre visszük növényünket, a vesszőit kb. félhosszúságra visszametszük, ha kell, nagyobb cserépbe, friss, tápdús virágföldbe átültetjük, rendszeresen öntözni és hetenkint tápoldatozni kezdjük. A rügyek kibomlása rövidesen elkezdődik és a bokor/fácska május végétől az őszi fagyokig virágozni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!