Kondenzácios kazán?
Üdv!
Ha megy a kondenzációs kazán..... lassan keringeti a vizet a szivattyú... gondolom hogy a visszatérő ameddig hideg addig fűti a vizet pl 55-60fokra..( kívánt hőfokra )
Ezután ha a víz (visszatérő) elérte a kívánt hőmérsékletet, akkor a kazán kikapcsol, és ha a termosztát kéri a fűtést akkor csak a kerintető megy??? Aztán ha csökken a vízhőmérséklet akkor ráfűt újra a kazán???
Hogy működik ez??
Persze, vissza hívom.... igen jó "minőségű" szerelő csinálta a komplett rendszert, nem az első kuncsafta vagyok, rengeteg fűtést csinált már közvetlen környezetemben is és mindegyik kifogásolhatatlan.... a kazán beüzemelő is azt mondta hogy jó embert választottunk...
Ahogy elindul a kazán, egyböl elkezdi nyomni a langyos vizet... és lassan melegíti...
Én csak arra gondoltam ahogy fentebb írtam is, hogy azért nem telljessen meleg a radiátor előremenő ha megy a padló is, mert a padló visszatérő, ami együtt tér vissza a radiátor visszatérőjével az hideg, mivel a padlóban ahogy kering, igen szépen lehül.. és a lehült pl 25fokos vizet melegíti folyamatossan, akarja melegíteni 55ig, csak sokáig hült víz tér vissza, mivel átadja a betonnak a meleget.. és hogy hideg,(langyos) a visszatérő, és ahogy kering a víz a kazánban, nincs ideje egyböl felfűteni pl 25rö 55re.. hanem nagyon lassan csak... na de remélem hamarossan okosabb leszek... köszönöm a tanácsokat
Amit észre vettem még az az, hogy amikor ment a padló már kb 3órája, akkor a visszatérő nem volt annyira hideg(de meleg sem) és akkor a radiátor előremenője is már melegebb volt... ma beszéltem és képeket is mutattam masik szerelőnek és nem látott benne kifogást... annyit kérdezett hogy a radiátoros oldalra is miert nem lett rakva egy szivattyú.. de ahogy nezte a képet, ugy látta hogy lehet tényleg nem lenne szükséges..
Azt nem tudom hogy a ket szivattyút hogy kellene összhangba hozni??? De majd a szerelőnkel beszélek erröl is... többek közt
Mindenképp megírom hogy mi volt a probléma..
Hál isten még nem lakunk ott, április végefele teevezzük a költözést...
Addig be van állítva 12fokra a rendszer, amikor ott vagyok akkor pedig felteszem picit 15re kb és kisérletezem vele... ma is próbáltam... ha padló-radiátorok mennek egyszerre akkor a radiátor lassan melegszik (gondolom a padló hideg visszatérője miatt).
De ahogy tellik az idő, lassan a radiátorok is mintha jobban melegednének... gondolom mert a visszatérő is melegebb lett...
Ha a radiátorok mennek csak, akkor kb 5perc alatt forrók.. ugyhogy kívancsi leszek a szerelőm mit mond erre...
Ahogy fent irtam, majd ide is leírom
Meg annyi hogy férre érthető picit amit írtam..
Ha minden megy, akkor a radiátoroknal hamar felmegy kb 40fokig a víz, sztem nem tellik el 10perc.... csak utána nem emelkedik tovább a beállított 55fokra, csak lassan...
Tervezem felfűteni jobban, de a full üres háznak egyszerűen nem látom nagy értelmét... de telljessen igazad van, úgy lehetne letesztelni pontossan...
Mindenesetre megírom hogy ha van valami változás, vagy javítani kellene valamin....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!