Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fás kazán oxigénszabályozó...

Fás kazán oxigénszabályozó lappancsát hogy kell beállítani?

Figyelt kérdés
A problémám a következő. A lappancs 70 fokra van beállítva. Alig gyújtok be a kazánba, a lappancs máris zár amikor a víz a rendszerben alig 50 fokos. Tanácsokat kérek. Jha lány vagyok, szóval ne szakszavakat ha lehet! Köszönöm a segítséget!

2018. febr. 11. 08:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Van ott egy lánc aminek segítségével a lappancs hamár így írtad. Rosszul van beállítva a huzatszabájzó szerkezet. Ezt a lánc átakasztásával tudod javítani. Tehát fűtsd fel a kazánt ötven fokra. A huzatszabájzót állítsd ötvenre. Mivel rosszul van beállítva a lánc minden bizonnyal laza lesz így. Alul a lappancsnál úgy akazd a láncot hogy az feszes legyen de a lappancs még zárjon. Ha ez megvan próbáld ki. Ha felül állítod a huzatszabályzót akkor mondjuk kezd el tekerni 60 fele. Ha ötven fokos a víz akkor ahogy tekered alul nyitni kell a lappancsnak. Ha így van akkor jól működik ha nem akkor még nem feszes a lánc. Állítsd vissza ötvenre a szabályzót és még rövidíts a láncon jogy a lappancs előbb nyisson. Majd próbáld újra.
2018. febr. 11. 09:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Na az első mondat elég értelmetlen. Azt akartam írni a lappancs lánc segítségével nyit zár.
2018. febr. 11. 09:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Megertettem! Koszonom! Amugy ezt gondoltam en is. De ha en mondom, akkor az a valasz, hogy nem ertek hozza. Meg egy kerdesem lenne. Lehetseges-e, hogy a viztartalybol atfusson a melegviz a futesrendszerbe? En azt gyanitom, hogy az elzarocsap megment, es ott ereszti at a futesbe, de a haz ferfia szerint hulyeseget mondok. Jha, ment a zold kez!
2018. febr. 12. 07:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Most már csak azt lenne jó tudni milyen víztartályból. Meg hogy mit jelent az hogy egy csap megment. Bár gyanítom a tönkrement egy másik kifejező szava lehet.
2018. febr. 12. 08:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Ugy van megoldva a futes, hogy jon a cso a kazanbol, ott van egy elzarocsappal ellatott csoelagazas ami tovabbmegy a melegvizes tartalyba,a fo rezcso meg megy tovabb a futesrendszerbe, ahol szinten van egy csap. Igy tudjuk szabalyozni, hogy csak futes, csak melegviz, vagy mindketto legyen egyszerre. Hu remelem ertheto voltam. A melegvizes tartaly 150 literes, alul tolti utana a hidegvizet.
2018. febr. 12. 11:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha kimegy belle a meleg nyilván rossz a csap
2018. febr. 12. 12:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor lehetseges az, hogy hiaba van elzarva a melegvizes csap, a melegviz a tartalybol atfolyik a melegito rendszerbe a rossz csap miatt. Nem ismerem annyira a fizika torvenyeit, de azt tudom, hogy a meleg viz mindig felul van, csak azt nem tudom, jehet-e akkora nyomas a hidegviztol, hogy atnyomja a melegvizet a futesre a csapon keresztul.
2018. febr. 12. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!