Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Házilagos nyílászáró javítás?

Házilagos nyílászáró javítás?

Figyelt kérdés
150x150 fa hőszigetelt 20 éves bukó-nyíló ablak megszállt, becsukásnál a helyére kell emelni. Mindenképpen szakembert kell hozzá hívni, vagy én is megtudom csinálni? Félek, hogy egyszer kiszakad, főleg nyáron, mikor ki van tárva teljesen
2018. febr. 4. 15:43
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
20/F szüleim nem foglalkoznak vele, a hideg is ömlik belőle, de ha mondom, hogy állom a javítást, nem is akarnak róla hallani. De majd valahogy megoldom.
2018. febr. 4. 15:45
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Ez a hobbi barkácsolás arról szól, hogy ha megtudod csinálni akkor csináld meg.

Most itt hiába irná valaki hogy már pedig te megtudod csinálni , ha nem . Azt neked kell látni hogy mi a baja és te mennyire vagy ezen a téren kreativ.

Én hasonló dolgokat mindent megtudok csinálni.

2018. febr. 4. 15:48
 3/11 A kérdező kommentje:
Akkor milyen szerszámok kellenek hozzá? Mert pl a fenti saroknál nem férek hozzá, ott is van valami állítási lehetőség.
2018. febr. 4. 15:56
 4/11 TappancsMancs ***** válasza:
Nézegesd át majdnem rácsukva mennyire lóg le. Általában 3 féle csavarral találkozhatunk, csillag, imbusz és torx. Bróbáld kinézni melyik merre állítja és finoman próbálgasd.
2018. febr. 4. 18:16
 5/11 anonim ***** válasza:

Kérdés hogy miért "szállt le".

Ha maga az ablakszárny száradt össze és ereszkedett meg, akkor nehezebb jól javítani.

Nálam ez volt, igaz teraszajtókkal. Az üveg, ill. üveg alatti ékek tartják a keret formáját.

Én leszedtem a záróléceket (sziloplasztot körbevágtam, és a léceket óvatosan lefeszegettem). Az üveglap - fakeret közti ékek segítségével kiigazítottam a lógást. Majd még zslu sarokvassal erősítettem a keretet. Ezzel a módszerrel még kb. 2 évig jó volt.

Ha a keret nem ereszkedett, akkor a zsanérokkal tudsz variálni.

2018. febr. 5. 14:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Ez egy olyan ablak, aminek baloldalán van a kilincs, s a jobb felső sarokban, van ugyebár egy hosszú rúd, ami bukó állásban tartja az ablakot, s nyíló állásban kicsit kilengedezik az ablak, ahogy mozgatom, csukott állapotban ott azon ponton van is egy rés. Roto vasalat van benne.
2018. febr. 5. 16:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Ha nem sikerül, szakit hívok, mikor anyám nem itthon, apámat annyira nem zavarná. De anyám műanyag ablakot se akart, pedig rokon szerezte volna szinte ingyen, neki csak a fa. Na de mindegy is...
2018. febr. 5. 16:27
 8/11 TappancsMancs ***** válasza:

Sajnos a fa vetemedik azoknak jó akik bármikor cserélgetik. A mai műanyag ablakok már mind acél merevítéssel készülnek és UV állóak is többnyire.

Itt a roto vasalat beállítása, 10. oldaltól.

[link]

2018. febr. 5. 17:40
 9/11 A kérdező kommentje:
Egyébként ahogy mozgatom, az üvegnél nyomkodom az ablakot, észrevehető, hogy az üveg is kicsit mozog. Akkor lehet az is okozója a problémának?
2018. febr. 5. 17:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Személyes megtekintés nélkül honnan tudnánk, mi okozza nálad a gondot?

Nézegesd, és vedd észre, hogy mi nem áll úgy, ahogy kellene.

2018. febr. 7. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!