Egy 3szobás kb 80nm családiházba mennyibe kerül kiépíteni a vegyes tüzelésű kazánt radiátorokkal mindennel együtt?
Miért nem gáz?
Most iszonyatosan elszálltak a faárak. Drágább még akkor is, ha méterben veszed 26 ezerért, és magad dolgozod fel. Ha pedig vizesen mázsára vásárolod, akkor sokkal drágább a gáznál.
Sokan szeretünk fával fűteni, akár drágább, akár nem...
Amúgy én pl bontásokról ingyen elvihető meg potom pénzért elvihető fával betankoltam jófogásról 2 év alatt annyira, hogy ha jelenlegi ütemben fogy, akkor 10 évre megvan a fűtőanyagom, csak röhögök a markomba, hogy mindenki a fa árakon rinyál, én meg jóformán fillérekből annyi fát gyülytöttem, azthittem begolyózok, mire felaprítottam.
Az a baj, hogy a többség még mindig szentül meg van arról győződve, hogy a gáz drága, és ezért fűt fával. Ez igaz is volt 2010 előtt, akkor egy köbméter gáz 140, egy köbméter fa 15 ezer forint volt. Most pedig a gáz 105 forint, fa meg 26 ezer.
Az a hihetetlen, hogy sokan megveszik 3-4-5 ezerért a vizes akácot, közben pedig ott áll a gázkazán is.
Tüzeltem én is úgymond ramaty fával; tetőlécek, 100 éves gerendák, elbontott ól. Semmi sem volt felületkezelve. De mivel ez mind fenyő volt, lehetett rakni a kazánt, mint az őrült.
S azok a hulladék fák amiket jófogáson hirdetnek a legtöbb felületkezelt, például festett ablak. Azt hivatalosan tilos eltüzelni.
S hogy te össze tudtál szedni rengeteg ilyen fát, körbe kellett járnod az országot érte, benzinpénz sem lehetett kevés.
S gondolj bele, ha mindenki így tenne, akkor neked nem jutna semmi!
Amúgy fával fűtök én is, pufferra, de ha elfogy a beraktározott hatalmas mennyiség, s az árak hasonlóképpen alakulnak, akkor 15-20 év után beindul a gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!