Hogyan állapíthatom meg a lakásom tájolását?
Északi, ha soha nem süt be a nap. Panelt ilyet nem fogsz találni, amikor a lakótelepek készültek, már kiemelten figyeltek a tájolásra.
Amúgy térképeket (neten is) felfelé van észak. Ha megnézed a házatokat és a térkép szerint az ablakaid felfelé néznek, akkor északi a tájolása.
de vannak északi szobák. ez a kedvezmény szobánként jár sarok szobára még több.
iránytű, vagy google maps
Teljesen tökéletes erre amit anno gondolom te is tanultál:
ELŐTTEM VAN ÉSZAK, HÁTAM MÖGÖTT DÉL, BALRA A NAP NYUGSZIK, JOBBRA PEDIG KÉL
Ha tudod merről kel vagy nyugszik a nap akkor már teljes a siker
Bazz hogy a XXI. században már egy égtájat sem tudunk megállapítani?
Nagggyon kemény és egyben baromi ijesztő!
Menj le az utcára, oda, amerre a lakásod néz. Ha a járókelők közt felfedezel olyat, aki a házban lakik, kérdezd meg tőle, hogy a házatoknak ez az oldala melyik égtáj felé néz.
Tízből kilenc meg fogja tudni mondani neked.
nézd meg a google maps -en a házatokat és nézd meg,hogy milyen irányba néz a lakásotok. Amennyiben É-K és É-NY közötti területen belül van a lakásotok külső falára állított merőleges képzeletbeli vonal akkor É-i a tájolás.
Így utólag nem a legjobb választás volt ez a háztömb mivel valószínűleg hosszában vannak a lakások de lusta vagyok másikat keresni és átszerkeszteni,úgyhogy tekintsünk rá úgy,hogy arra felé néz. Ha több irányba is néz akkor a lakóhelyiségek nagyobb hányadának (m2 alapján) kell É -ra néznie (lakóhelyiség jelen esetben nappali és háló helyiségek. Konyha,kamra,fürdő,stb. nem számít). Ez íratlan szabály, úgyhogy a társasház saját szabályzata a mérvadó. Ha esetleg szélső lakás vagy,akkor arra is érdemes kompenzációt kiharcolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!