Zajos szomszédokkal mit lehet tenni?
Most költöztünk be egy panelba, és felettünk lakik 3 tini srác,akik testvérek. Folyton dübörögnek úgy hogy a plafon is beleremeg meg a radiátor is. Rohangálnak, játszanak egymással meg néha veszekednek de eléggé hangosan. Nem lehet tőlük pihenni. Még éjfélkor is rohangáltak meg mindig a földre ejtenek dolgokat amik csattannak. Felmentünk nekik szólni erre azt mondták ,,oké abbahagyjuk", és erre még jobban zajongtak.
Anya azt mondta ha ez így megy tovább, nem fogja tudni elviselni és költöznünk kell újra. De nekem egyáltalán nincs kedvem újra 5 hónapot várni és az egészet újracsinálni nekem egyszer is elég volt!
Valami tanács? Nagyon megköszönném! :)
Sok hasonló tapasztalatom volt és a szép kérés sosem vezetett eredményre. Néhány példát leírok, ami ötletet adhat illetve érzékelhető belőle hogy úgy értenek ahogy a falusi kanász által terelt állatok.
Egyik szomszédom akár egész éjjel is bömböltette a tévéjét. Először jól nevelt diplomásként megkértem, mire rávágta hogy mi közöm hozzá. De szerencsére a sorkatonaságnál megtanultam egy idegen nyelvet is ami az ilyeneknek az anyanyelve. Ami abból állt hogy kívül a betonfalát teljes erőből püföltem egy nagy kalapáccsal de úgy hogy egy építőipari részeg culáger is csak egy inas lehetett volna mellettem. Ez maximális sikert hozott és azóta egy árva életjel nem jön a lakásából.
Vagy volt úgy hogy drogosok tanyáztak a felettem lévő lakásban és zajongtak éjjel. Nekik egy szót sem szóltam hanem kihívtam a rendőrséget. Néhányat bilincsben vittek el.
A háztömbünkben senki sem mer az ilyeneknek szólni, nagyrészt azért mert idősek. És amiért mindig rendet rakok, komoly tekintélyem lett a lakók szemében, hisz a többi lakót is zavarta a társadalom söpredéke. Ha megyek ki vagy be az ajtón, mindegyik lakó úgy megfogja az ajtót mint ha valami felséges úr lennék. Ami azért van mert hálásak, hisz ők is szenvedtek eleget a csendháborítóktól.
Vagy volt olyan hogy a frissen festett falnak támasztotta néhány zombi a kerékpárját, amitől foltok keletkeztek rajt. Egyiket lefényképeztem és hozzá tettem hogy így majd megtanultok civilizáltan viselkedni mert kifizetitek az újrafestést. Hakoldozva kért elnézést mint a Királyi ház titkaiban a szolgák és azóta egyik sem tette a falnak a biciklijét.
Egyik ismerősöm egyszer azt mondta hogy Magyarországon csak a cárizmus vagy a diktatúra működőképes. A kérdésben is szereplő esetben arra gondol az ember hogy tényleg igaza volt.
Amúgy a nap 24 órájában kihívhatod rájuk a rendőrséget csendháborítás végett. Ha másodszorra is ki kell jönni nekik akkor egyik rendőr elmondása szerint akár éjjel bevághatja őket a fogdába.
A rendőrségre én is gondoltam de nem tudom megéri-e balhét csinálni ebből.
Én verni a falat nem merem mert nem hiszem hogy náluk hatna, vagy ha hatna is akkor is szerintem nekem jönnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!