Stihl fűkaszák szöghajtását miért nem kell zsírozni, egyáltalán hogyan létezik ilyen?
Forgó, mozgó dolgokat elméletileg zsírozni/olajozni/ kenni kell.
Melóhelyen van egy Stihl Fs260-as fűkasza 3 éves de még zsírt nem látott nincs rajta zsírozó csavar. Párszor volt szervízbe, és csak a membrán idén nyáron a karbiba cserélve 3 év alatt, pedig egész nyáron 30-40 órákat megy hetente.
Nekünk otthon egy régi Fs300 van de azt még lehet zsírozni, meg a melóhelyen van egy fs240-is régebbi típus 2012-es asszemm és azon is van zsírozó csavar.
Az újabbakat egész élettartamra szóló kenéssel látják el.
Hogy ki hisz ezekben, meg ki nem, az egy dolog, de ők ezt állítják, hogy bírja. Talán valami miatt nem tud elszökni a kenőanyag, meg el sem öregszik a tervbe vett élettartam alatt.
Élettartam kenése van. Sokat el megy. Most nincs 15000Ft egy új eredeti szöghajtás.
Ha belegondolsz, hogy hogy valaki aki alkalmazottként minden nap munkaidőben kenőcsölgeti rendszeresen a szöghajtást és az felszorozod az órabérével, akkor olcsóbb az élettartam kenés.
Az MTD 790 es is ilyen volt. Vittem szervizbe,és raktak bele zsirzó fejet .Egyébként a zsirzás mellett is a motor előbb vált használhatatlanná .
Fogyasztói társadalmat élünk,vegyél újat,ha használhatatlanná válik .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!