Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mindenhol van légvédelmi sziréna?

Mindenhol van légvédelmi sziréna?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, ha tegyük fel, egy területen radioaktív anyag sugározna (akár kisebb mennyiségben is, tehát csak a környezetében tartózkodó emberekre lenne veszélyes), akkor azt érzékeli az ún. MoLaRi és kiadná a vészriasztást? Azt olvastam, hogy Budapesten csak 8 kerületben megtalálható ilyen érzékelő rendszer és kb. 500 ezer embert tud közvetlenül riasztani/tájékoztatni. Ez azt jelenti, ha tegyük fel Vácon sugározna valami, akkor nem jelezné és nem riasztanának? Hogy is van ez, valaki elmagyarázná? Köszi előre!
2017. dec. 6. 03:58
 1/4 anonim ***** válasza:
A választ nem tudom, de a mi falunkban kettő van. Egy biztos: ha megszólalna senki sem tudná hogy mi az és hogy hová menjen és miért.
2017. dec. 6. 11:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Én azt se tudom, városunkban van-e és ha igen, hol van légvédelmi sziréna. Amúgy a Katasztrófavédelem dolga ilyenkor kitelepíteni a lakosságot, vagy körülzárni azt a területet, ahová nem szabad bemenni.

A légvédelmi szirénák háborús helyzetben (bombázáskor) használhatóak, mert akkor nincs idő és ember mindenkit felkeresni a lakásában. Amióta a hidegháborús időszak véget ért (SzU összeomlása) azóta nincs erre szükség. Megjegyzem, nem is tudná senki, hogy merre van óvóhely, tehát merre induljon.

2017. dec. 6. 13:15
 3/4 anonim ***** válasza:
A XIII kerületben van, mert tegnap tesztelték, bemonta előtte valaki egy hangosbemondóba, hogy csak próba
2017. dec. 6. 17:55
 4/4 anonim ***** válasza:
74%

Az említett MoLaRi rendszer

elvileg nem a nagy gyógyszergyárak körül hivatott vegyvédelmi riasztásra, ezt cáfolják is,

de valójában morgatópróbákat mégis azokon a kötnyékeken tartanak kiemelt jelentőséggel.

Budapest: IV., IX., X., XIII., XIV., XV., XVI., XIX. kerületek – NEM TELJES KERÜLET, CSAK A KERÜLET EGY RÉSZE!),

317 riasztó végpont,

( [link] )

2017. dec. 6. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!