Ha egy házat a gyerek nevére irnak és már be töltötte a 18. életévet mit tehet?
Akár el is adhatja.
Lakottan, haszonélvezettel terhelten, már ha talál rá vevőt!
A gyerek eladhatja haszonélvezettel terhelten, gombokért.
"A szülők haszon élvezők de nem jönnek ki a gyerekkel."
... vagy a gyerek nem jön ki a szülőkkel!:(
Én biztos nagyon tudatlan vagyok, de soha nem értettem, hogy mi értelme van a gyerek nevére íratni a házat, amikor az öröklés egyeneságon illetékmentes.
Aztán romlik a viszony és jön a kölcsönös szopás, a gyerek kapott valamit, amiben nem lakhat, a szülők kiadták a kezükből a házat és nem adhatják el, ... szóval egy rakás szar az egész.
Ezt nem vettem számításba, bocs'
Én még abban élek, hogy egy szülőnek minden gyereke egyforma, de igazad van,nem mindenki gondolkozik így.
Eladhatod, márha akad így rá vevő.
A haszonélvező határozza meg, ki tartózkodhat az ingatlanban, az engedélye nélkül a tulajdonos nem lakhat ott. Szóval, ha olyan rossz a viszony, ki is dobhatnak a lakásodból, mint haszonélvezők.
"Én még abban élek, hogy egy szülőnek minden gyereke egyforma, de igazad van,nem mindenki gondolkozik így."
Vannak speciális esetek, pl. a félrelépésből származó leendő örökösök. Két olyan családot ismerek, ahol a férjnek van balkézről született gyereke, mindkettőnél gondoskodtak arról, hogy ne maradjon papíron semmi apuka nevén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!