Hogyan kössem össze a csőtemosztátot a keringetőszivattyúval?
Vegyes tüzelésű kazánomra egy computherm wpr-90ge csőtermosztát és egy Grundfos keringető szivattyút szeretnék bekötni,ugy hogy a termosztát a szivattyút ha beállítom pl 30 fokra indítsa ,és ha a víz visszahűl 30 fokra akkor le is állítsa a szivattyút.
Jelenleg csak indít és ha hűl a viz nem állítja le a szivattyút.
Bekötése jelenleg így néz ki: Bejön a fázis a termosztát C jelzésébe, a 2 jelzésen átmegy a szivattyúba , a szivattyúból pedig a nulla kimegy , bekötöttem a földelést is.
Javaslat a bekötésre?
Jól van bekötve. Nagy a hisztezitasa annak a termosztátnak.
A jelenlegi beállítással kb.:25°C-nál kapcsol ki.
Állítsd 35-40°C-ra inkább.
Nem ismerem konkrétan ezt a termosztátot. Az a lényeg, hogy van egy közös pont, és van két másik, amik között lehet választani, hogy nyisson adott hőmérsékletnél, vagy zárjon. Lehet, hogy a másik pontra kell kötni. Néha azok a rajzok és leírások amiket adnak értelmezhetetlenek egy átlagember számára én is kétszer futottam neki az enyémnek.
Abban viszont igaza van az előttem szólóknak, hogy a csőtermosztát nem egy precíziós vezérlés. Az enyém 35 fokra van állítva és a kazánban kb 50-60 fokos már a víz mire indít, ugyanakkor 22-25 fokos víznél kapcsol le. Egyrészt a bimetál viszonylag lassan reagál, másrészt van környezeti hőmérséklet is, harmadrészt (ez főleg indításnál igaz) lassabban melegszik át a kivezető cső, mint maga a kazánban levő víz. Be kell lőni, aztán ne nyúlj hozzá. Én személy szerint mindig ott maradok addig amíg nem indít, ez kb 2-3 perc plusz. Lekapcsolni meg lekapcsol magától, ha meg nem az sem baj, attól még nem forr meg a rendszer.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!