Szeretnék segítséget kérni fűtés ügyben. Mit lehetne tenni az alábbi esetben?
Nem tudom, jól értem-e, de nekem úgy tűnik, hogy az új szivattyú nem engedi át a meleg vizet, amikor nem ő működik, hanem a gázos.
Szerintem valami levegősödésnek kell lenni, azért nem mennek a radiátorok.
Ha a szerelő nem csinálta, akkor végig kellene nézni egy vízimértékkel, hogy minden radiátor és cső a megfelelő irányba lejt-e, azaz, a légtelenítő irányába emelkedik-e.
Azt is megnézheted, hogy a kérdéses radiátorok két felső sarka egyforma meleg-e.
Ez 1 nagyon régi tipusú gázkazán lehet,nyilt tágulási tartállyal .Ebben is van keringtető,akkor miért volt szükség a gravitációra .Levegő is van a rendszerben,meg szerintem szerélési hiba is .Mindig csak 1 keringtető menjen .
Amikor a gázkazán megy ,akkor az forgatja a rendszerben a vizet,a vegyes tüzelésüt ekkor 1 visszacsapó szeleppel ki kell zárni.Felesleges a kazánban lévő vizet melegiteni .
Ha kazánban fűtünk,akkor kell a bépitett keringtetőt inditani.Ezt lehet csőtermosztáttal összekombinálni .
A légtelenitőknek a fűtési rendszer legmagasabb pontján kell lenni,hisz a levegő felfelé igyekszik .
Igy van,valameddig elmegy a melegviz,ameddig kényelmes neki .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!