Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az út és az utca között mi a...

Az út és az utca között mi a különbség?

Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 16:34
 1/5 anonim válasza:
57%

Az út:pl Fő út

Nagyobb rendű

utca inkább mellékUTCA-k

Kisseb

2010. máj. 31. 16:38
 2/5 anonim ***** válasza:
57%
Hát úgy lenne logikus, ahogy az 1. válaszoló írta. Nálunk a fő közlekedési útvonal hivatalos neve Fő utca, a 10-es lakott területi részének a legnagyobb része. Előtte a főváros felőli rész rövid távolságon Budai út, és folytatódik Fő utcaként, és ez jóval hosszabb. Csak azért írom, mert nem lehet általánosítani. Vannak olyan vidéki városok, ahol egy forgalmasabb út már sugárút. Pedig...
2010. máj. 31. 17:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Szegedre gondolsz pl? Én ott láttam sugárutakat. Gondolom azért hívják így, mert sugarasan minden irányból futnak be a városközpontba. Mi ezzel a megnevezéssel a baj? A sugárút magasabb rendű az útnál?
2010. máj. 31. 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:

17:01 vagyok. A sugárúttal, az elnevezéssel csak arra utaltam, hogy nem biztos, hogy a legforgalmasabb utakra az elnevezésükből következtetni lehet. Nekem a sugárút elnevezéssel semmi bajom, az is rendben, hogy a nevét honnan kapta, csak ha halljuk ezt a szót, egy többsávos, nagyforgalmú útra asszociálunk. Ahogy a fővárosban a Nagykörút, Kiskörút, de az, hogy mekkora rajta a forgalom, itt sem a nevén múlik. Egyszóval, nem minden elnevezés logikus, ezáltal nem lehet kategóriákba sorolni, hogy melyik szélesebb, forgalmasabb, hosszabb.

Csak széljegyzetként: szerintem Szeged a legszebb város, bár nagyon messze lakom onnan.

2010. máj. 31. 18:52
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek (:
2010. jún. 9. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!