Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panel lakók? Lehet ilyet...

Panel lakók? Lehet ilyet csinálni?

Figyelt kérdés

Nem régóta élünk panelban, ezrt kérem a segítségeteket.

A lépcsőházban, ahol élünk, 3 lakást munkásoknak adnak ki. Azt már kezdjük megszokni, hogy időnként ismeretlen arcokkal találkozunk, de igazából ez is nagyon zavar. De főleg az, ahogy viselkednek. Kb, mint egy munkásszálló. Folyamatosan dohányoznak a lépcsőházban, a postaládák mellett, a lépcsőfordulókban "bandáznak" - megállnak dumálni, sörözni, cigizni. Ha rossz idő van és nem mennek dolgozni egész nap ezt csinálják. Vagy, részegen "énekelnek" de inkább ordítoznak itthon. Én a cigi miatt nem egyszer szóltam, a férjem is, mikor ordibálnak este 10kor, ő szólt nekik, meg a "bandázásért" is. De úgy tűnik, rajtunk kívül ez senkit nem érdekel itt :( Vagy csak mi "lihegjük" túl a dolgot? Ja, múltkor rendőr is volt náluk, mert még egymástól is lopnak.

Utálom, hogy a 4 hónapos kislányom mindig cigiszagú, ahányszor kilépünk itthnról. Férjem már a tulajt is próbálta keresni (egy ember vette meg a lakásokat) de nem lehet elérni.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Beletörődni és elviseli a piszkukat, bűzüket, és még takarítani is utánuk????

Nagyon unom már........

2010. máj. 31. 10:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csendháborításért ki lehet hívni a rendőröket, ha este 10 után valóban ordítoznak. A másik az, hogy a tulajnak tuti nincs normális szerződése ezekkel az emberekkel. Ennek kéne valahogy utánajárni, és névtelenül feltolni az illetőt az apehnél pl. (Nem tudom, hogy ez mennyire megvalósítható, de elméletben egészen jól hangzik.)
2010. máj. 31. 10:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek :((( de igazából szerintem vagy "megszöksz vagy megszoksz"... nálunk egy kisbolt van a bejáratnál, és persze sokszor kb. kiskocsmának nézik, és vadidegenek piálnak ott, akiken folyton keresztül kell vergődni, ha ki-be járkálunk. A szomszéd ordítozik, fúr-farag... A lépcsőházban (liftben stb.) cigizés pedig tényleg felháborító, hisz szellőzni sem tud semerre. Lehet az a leggyorsabb megoldás, ha elköltöztök. Saját lakás, vagy bérelt?
2010. máj. 31. 10:45
 3/13 anonim ***** válasza:

Elméletileg kéne lenni valamiféle házirendnek (nálunk is volt, de valaki letépte a lépcsőházból még anno :/), ami a lépcsőházatokra vonatkozik; a közös képviselő biztos meg tudja mutatni, talán annak fényében kezdhettek valamit. :/

De a közös képviselőt egyébként is megkérdezheted, neki tudnia kéne tenni valamit. :)

Sok sikert!

2010. máj. 31. 10:48
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi.

Első lakásunk :) Nagyon szépen felújítottuk: új ablakok, parketta, teljesen új konyha, wc és fürdő. Csak a radiátorok nincsenek még kicserélve. Sokat költöttünk rá, nem hiszem, hogy most jól járnánk, ha eladnánk. Meg nem is biztos, hogy a pici lányunkkal normálisan végig tudánk csinálni egy újabb vásárlás-költözés-felújítás macerát. Marad a "megszokás"

A közös képviselő....hagyjuk....

Arra egyébként gondoltam, hogy én gyártok egy házirendet és kirakom :)

2010. máj. 31. 10:55
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem van erre azért megoldás! Úgy tudom a társasházi törvény pontosan megfogalmazza mit szabad és mit nem egy ilyen lakóközösségben. Mondjuk nem ártana azért a többi lakót is magatok mellé állítani... Menj utána, mert érdemes, sok sikert kívánok!
2010. máj. 31. 11:06
 6/13 anonim ***** válasza:
Minden társasházban legalább egyszer egy évben, kötelező a lakógyűlés. Ott próbáld szóvá tenni.
2010. máj. 31. 11:07
 7/13 anonim ***** válasza:

Hát.. a házirend sajnos nem sokat ér, nekünk is ki volt írva, hogy 12-15-ig "csendes pihenő" :) Azaz a fúrás-faragást kérjük mellőzni, senki nem tartja be. A csend háborítás úgy tudom már nincs időhöz kötve, nappal is lehet jelenteni, de sok érelmét nem látom.. kijönnek (jobb esetben), rájuk szólnak, majd folytatódik minden ugyan úgy, és még be is rághatnak :S

Esetleg amit már javasolt vki, utána lehetne járni, hogy bejelentett albérlők e...(valószínűleg nem).

2010. máj. 31. 11:23
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha munkásszállónak használják, valószínűleg ponthogy legális bérlemény, azaz számlás a bérbeadó bevétele...

De azzal mi oldódik meg, ha az APEH-nél felnyomjátok a tulajt? Nem a tulajjal van baj... Attól, hogy a jövőben "pöpecül" lesz számlázva a lakás, attól még a cigifüst megmarad, a hangoskodás megmarad... Max. a tulaj is bosszús lesz, és majd a nyakatokra költöztet a "kedves szomszédság" okán egy hatvan fős etnikumot...

2010. máj. 31. 11:34
 9/13 anonim ***** válasza:

Én azt javaslom, írásban jelezzétek a közös képviselőnek (vagy személyesen, a ti példányotokon dátummal aláírja, hogy átvette, vagy tértivevénnyel postázod), így nem tagadhatja le és határidőn belül köteles intézkedni.

Addig pedig nyugodtan ki lehet hívni a rendőröket is, ha jól emlékszem kétszer figyelmeztetnek, utána komolyabb helyszíni bírságot szabnak ki. Az majd elveszi a nótás kedvüket.

Úgyhogy annyira azért nem reménytelen a helyzetetek. Sok sikert!

2010. máj. 31. 13:08
 10/13 anonim ***** válasza:
Van társasházi törvény és arra is ,hogy a lépcsőházban nincs dohányzás.Két éve jött ki erősebb tüzrendészeti szabályzat a paneltüzek miatt.Sőt még az is van törvényileg szabályozva a 9/2oo8(II.22.)ÖTM.Felénk még az is szabályozva van az alapitó okiratban,hogy az albérlők után is fizetni kell,mivel azok mivel nem egy vagy két ember használja a lakást,a szemét is több,nem beszélve a ház rongálás miatt.Mivel a kilincst se négy fogja meg,hanem kitudja mennyi?A Randalirozók ellen ott a rendőrség,ne tolja le magáról,mert van felettese is.A dohányzást a rendeletben érdemes megnézni,mást zavarni a birtokának használatában nem lehet.
2010. máj. 31. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!