Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyire káros ez a környezet...

Mennyire káros ez a környezet egy asztmásnak? Pár hétig kibírható?

Figyelt kérdés

Beázott a lakásban a plafon meg a falak úgy összesen 5 négyzetméternyi területen. Ahogy foltosodott, már éreztem a szagát és sajnos azóta is érezni (ennek 3-4 napja)

Páratartalom 60% alatt van, jellemzően 50-58 közöttit mértem, a vizes foltok kiszáradtak, van ahol alig van nyoma, de a dohos szag még érződik eléggé.

A fürdőszoba egyik sarkában van egy kis penészfolt, de az előtte is volt (majd lekezeljük), egyébként sehol máshol. A beázás a felettünk lakónál történt csőtörés következménye, úgy néz ki elhárították a hibát, azóta egy csepp víz sem jött lefele.

Nagyrészt a szobámban tartózkodom, ahol egy négyzetméteren ázhatott be és a fürdő mellett van. A folt szinte nem is látható itt sem.

A kérdésem: maradhatok-e a lakásban, míg kiszárad minden, vagy tanácsos addig valakinél szállást kérnem? Kaphatok-e tüdőgyulladást vagy komolyabb betegséget ezalatt? Kiszárad pár hét alatt a lakás? Ha nem magas a páratartalom, miért olyan zavaró a szag? Vagy csak én vagyok rá érzékeny? Az elején nehéz légzésem is volt meg folyamatosan eldugult az orrom, most pár nap után már sokkal jobb, de még mindig olyan megfázásszerű tüneteket érzek. Az a baj nem sok lehetőségem van elmenni ennyi időre, de ha az egészségem forog kockán, megoldom valahogy.

2017. nov. 3. 23:34
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!