Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha nappal fatüzeléses kazánnal...

Ha nappal fatüzeléses kazánnal éjszaka pedig gáz kazánnal szeretnék fűteni az baj ha nem állítom át a kart?

Figyelt kérdés
2017. nov. 2. 15:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Gondolod mindenki tudja milyen karról beszélsz? Csak tudni kellene a saját fűtésed hogy működik. Nálam pl semmilyen kar nincs ha akarom ez megy ha akarom az és kész. Másnál csapot kell nyitogatni ha elfelejti megrottyan a víz a vegyesbe és fel is robbanhat. Mi honnan tudjuk neked milyen van?
2017. nov. 2. 16:32
 2/16 A kérdező kommentje:
most költöztem eddig sosem volt központi fűtésem ,azzal a karral zárom el a vegyestüzelésű kazánt
2017. nov. 2. 17:28
 3/16 A kérdező kommentje:
vízcsap talán......ezek szerint ferobbanhat?
2017. nov. 2. 17:29
 4/16 anonim ***** válasza:
Esetleg tudsz felrakni olyan képet amin látszódik a csövezés?
2017. nov. 2. 17:48
 5/16 A kérdező kommentje:
irtam privit,mert ide nem tudom hogyan kell képet feltölteni
2017. nov. 2. 17:53
 6/16 anonim ***** válasza:

A vegyestüzelésű kazánt nem tudod elzárni, hanem csak a kazánba menő vízcsöveket. :)

Ha a tűz még ég, amikor lezárod a vizet, akkor a kazánba belezárt víz felforr, aztán a nyomás mindenképpen utat talál magának. És ennek nem fogsz örülni igazából.

De ahogy az első írja, mi nem tudhatjuk, hogy a rendszeredben milyen kar van, mit lehet vele elzárni.

Legjobban járnál, ha felhívnád az előző tulajt, hogy magyarázza el a fűtést.

Ha ez nem egy váltószelep, ami mindenképpen elzárja az egyik rendszert, akkor szerintem nem érdemes vele próbálkozni.

Némi veszteség, ha feleslegesen fűtöd gázzal a vegyestüzelésűt, amiből hő szökik el.

Viszont ha begyújtáskor elzárva marad, az még sokkal rosszabb eset.

Képet úgy tudsz felrakni, hogy keresel egy képfeltöltő oldalt (pl. beírod a gugliba, hogy képfeltöltés), oda felrakod a képet, aztán idemásolod a linket, amit kapsz.

2017. nov. 2. 18:15
 7/16 A kérdező kommentje:
2017. nov. 2. 18:23
 8/16 anonim ***** válasza:

Ez 2 fütési rendszer.Egyik nem dolgozhat rá a másikra .

Az ilyen megoldásoknál visszacsapó szelep is be van épitve,és nem kell semmilyen karral zárni,nyitni .

2 keringtető szivattyúnak is lenni kell.

Az egyik a vegyes tüzelésnél megy,a másik meg a kazánba van beépítve .A vegyes kazán fűtésére nagyon oda kell figyelni,itt nincs automatika ami leállítja a fűtés .

2017. nov. 2. 18:44
 9/16 A kérdező kommentje:
ez azt jelenti,hogy veszélyes ha bekapcsol hajnalban a gáz kazán?egyedül vagyok a lányommal,légyszi segítsetek mit csináljak?elzárjam a gázkazánt ha fával akarok fűteni,az előző tulaj azt mondta ha a gázos fűt arra kell állitani a kart,csapot(ami a képen most függőleges)de hajnalban nem szoktam lemenni így ha kihűl a szoba bekapcsol a gázos a kar pedig marad függőleges
2017. nov. 2. 19:10
 10/16 A kérdező kommentje:
ez alatt mit értesz?::::A vegyes kazán fűtésére nagyon oda kell figyelni
2017. nov. 2. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!