Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Csatornázás. Talaj terhelést díj?

Csatornázás. Talaj terhelést díj?

Figyelt kérdés
Idén a falunkban át vette a vízmű a csatornát ami 2 éve èpult. Sok herce hurca után most kaptuk az értesítést hogy a vízórat majd jönnek le olvasni és attól a naptól át veszik.a mai napon voltak át venni kérdezték mikor közöttük rá mi idén májusban végeztük el a műveletet.mint meg tudtam talajterhelesi díjat kell fizetnünk ami 1800ft)m3 segítenének hogy kell ki számítanunk mennyit kell fizetnünk?
2017. okt. 24. 16:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Talajterhelési díjat csak a csatornarákötési/üzembehelyezési napjáig kell fizetni, azután csatornadíjat kell!

Ha van szennyvízcsatorna, és be is van kötve, -akkor nincs talajterhelési díj!

A díj alapja az elfogyasztott(mérő által mért) ivóvíz mennyisége.

2017. okt. 24. 17:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Szennyvízcsatornát kötötték be a faluba bocsánat nem voltam egyértelmű
2017. okt. 24. 17:21
 3/5 anonim ***** válasza:

A rákötés napjáig kell talajterhelési díjat fizetni, ezt követően már szennyvízdíjat, ami általában töredéke a talajterhelésinek.

Valaki eddig is üzemeltette a csatornahálózatot és valakinek eddig is jelezni kellett a rákötési igényeket.

Pontos dátumokat papírhoz kötnek, vagyis addig a napig és vízmérő állásig kell talajterhelési díjat fizetni, ameddig hivatalosan csatornásak nem lesztek, vagyis a csatorna bekötés műszaki átadás-átvétele meg nem történik.

Az viszont fontos, hogy a talajterhelési díjat az önkormányzat számlázza ki, hozzájuk kell menni érdeklődni, panaszkodni, míg a szennyvízdíj miatt a szolgáltatóhoz.

2017. okt. 24. 19:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen,helyi adó,mint pl. az autók utáni (régebben súlyadó)

Pofátlan zsidó trükk,pénzlehúzás!

Én bementem az önkormányzat adóirodájába,"sírtam~ríttam",-szociális alapon méltányosságból elengedték több,mit a felét a talajterhelésnek,a többire + kértem részletfizetést.

Majd fúrattam egy 55 m-s kutat(Dél~Alföld),és vezetékes vizet csak évi 10~15 m3-t használok-az után(12m3-ig) nem kell talajterhelést fizetni.

2017. okt. 24. 22:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Az elengedés nem egy általános, bevett szokás, a részletfizetési kérelmet elszokták fogadni.

Egyébként újonnan csatornázott települések esetében engedékenyebbek szoktak lenni, mivel úgy általánosságban is nagy a káosz, senki nem tud semmit, senki nincs megfelelően tájékoztatva, stb.

A talajterhelési díjtól általában 1 évre mentesül mindenki, ezt követően jönnek a nagy visszaellenőrzési akciók és a számlázások. Ismerek olyan települést ahol ezt 3 éve ígérgetik, de csekket még nem kapott senki.

2017. okt. 25. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!