Tapasztaltátok, hogy az Ikea blokk magától megkopott? Vettem egy 25 év garis matracot, szépen elraktam a blokkot kb év év utan mikor előszeszedtem annyira magkopott, hogy alig kivehető rajta valami Pedig csak adoszijéba állt.
Nem kopik, hanem fakul!
Ajánlott minél előbb másolatot csinálni róla, de nem hőpapiros nyomtatóval!
Még MOST ameddig kivehető rajta minden, menj be az Ikeába és kérj egy hivatalos (pecsét, aláírás) számlamásolatot.
Kötelesek adni!
Ezt az Ikea honlapján találtam .
Visszahozhatom a korábban megvásárolt árut?
Az IKEA minden itt vásárolt termékére 3 hónap visszavásárlási garanciát ad. Visszahozatalnál kérjük az EREDETI blokkot vagy az ÁFÁ-s számlát. (Másolatot sajnos NEM áll módunkban elfogadni!) Az árut becseréljük, vagy visszafizetjük az árát. Csak sértetlen árut veszünk vissza, eredeti csomagolással. Rád csak a szállítási költség hárul.
De: a fentiek nem vonatkoznak a következőkre: levágott méteráru, kibontott matrac, zöld növény, sérülten/csökkentett áron vásárolt termék, valamint az áruház elhagyása után sérült áru.
Mi ebből a tanulság a jövőre nézve?
Minden garanciális termék mellé kérjünk ÁFÁ-s számlát, amit a vevőszolgálatokon állítanak ki, tollal és kézzel írva, vagy kinyomtatnak, de nem láthatatlanná váló tintával.
Annyit tudok neked tanácsolni, hogy ameddig látszik, addig írd a blokk hátuljára, vagy mellé egy kis cetlire a blokk SZÁMÁT, DÁTUMÁT és ÖSSZEGÉT.
Ha garanciális problémád adódna, vidd ezt a láthatatlan blokkot és ragaszkodj hozzá, hogy keressék meg a saját, eredeti pénztárbizonylatukat ami viszont nyilván látható és annak alapján ismerjék el a vásárlást.(Kereskedelemben dolgoztam)
Persze ez 24 év múlva már nem járható út, de 2-3-5 év múlva még igen.
25 év múlva, ha jó, ha nem jó, már úgysem ezen a matracon fogsz aludni, mert a fene sem rendezkedik be egy bútorral negyed évszázadra, hiszen változik a dizájn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!