Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hol lehet kést éleztetni?

Hol lehet kést éleztetni?

Figyelt kérdés
Van nekem 2 jó minőségű (Wüsthof classic ikon) késem. Az lenne a kérdésem, hol lehet őket éleztetni? Nem egy falusi köszörűsre gondolok, hanem olyanra, akinél tényleg biztonságosan eredeti állapotban kapom vissza késemet.

2017. aug. 2. 18:44
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
Van ilyen mesterember (kèses-köszörűs)
2017. aug. 2. 19:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Pont őket kerülném el. Olyanra gondolok, h pl. beviszem késboltba és ők megéleztetik némi garanciát biztosítva rá.
2017. aug. 2. 20:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a jó szakember nem a puccos szaküzleten múlik. Hanem mondjuk milyen ügyesen használja a vizes köszörűt, utána mit csinál még vele, hogy polírozza fel...

...és gondolom a nyugati határól nem küldenéd a keleti határra, szóval helyben lenne célszerű valakit keresni.

Én itt nálunk egy korrekt embert ismertem, hát nem abbahagyta, mondván anyagilag nem éri meg csinálni? :/

2017. aug. 2. 22:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2017. aug. 3. 06:14
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

"beviszem késboltba és ők megéleztetik némi garanciát biztosítva rá"

Garanciát???

Persze.

De csak akkor, ha egy kamerát felszerelek a lakásodban és visszanézhetem, hogy a zöldségszelő késeddel akartál-e marha lábszárcsontot darabolni.

Garancia késélezésre? Te el vagy tévedve...

Vegyél egy késélezőt és élezd meg magadnak.

[link]

2017. aug. 3. 10:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Én ismerek egyet...a szegedi Pick élezője volt vagy két évtizedig. Elég "referencia"?
2017. aug. 3. 12:15
 7/8 A kérdező kommentje:

#5-ös

Te vagy a tudatlan. Létezik ilyen, az más dolog, ha idehaza nem. Az Origón olvastam a késboltosat, hogy van ahonnan elküldik solingeni élezésre, és bár drága azt nem rontják el. Nyílván egy áruháznak nem lenne akkora cucc kifizetni 100k-t a két késemért, ha elrontják, mint Pisti bácsinak a falu végén. Mindenesetre köszönöm a válaszokat!

2017. aug. 3. 20:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Amit te küldtél #5 egyébként csak fenésre jó, élezni nem.
2017. aug. 3. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!