Aki főz otthon pálinkát az be is jelenti hivatalosan ahogy kell?
Szerintem az emberek 95%-a nem jelenti be. Mivel adózni kellene utána, és ha direkt nem jelentenek fel, vagy nem árulod akkor nagyon minimális a lebukás veszélye.
Míg nem lehetett főzni addig is sokan főztek otthon.
Úgy tudom 50 literig, saját használatra, nincs bejelentési kötelezettség.
Csak akkor szankcionálnak, ha pénzért árulod, ... és kiderül.
Egy ismerősömre a pálinka főző berendezés és a szaktudása még a nagypapájától maradt, a vevőköre is tőle öröklődött + az ő leszármazottjai...
Gyakorlatilag már 2 házat épített a gyerekeinek a bevételből 10 év alatt... szerintem sosem fog lebukni, a sok alkesz közt nincs aki felnyomja, másnak meg nincs az orrára kötve mi folyik a tanyán...
3-as vagyok.
Lehet, hogy rosszul tudom, mert nem főzök és nem iszom pálinkát, csak hallottam a szomszédomtól.
Biztos nagyon kevesen jelentik be, lehet, hogy te vagy az egyetlen! :)
Kicsit összekuszálták már a törvényt is .Megengedték,de voltak hozzá kötöttségek.Ilyen volt csak a házilag megtermelt gyümölcs cefre,üzletben vásárolt készülék .
Egyszerüen követni sem lehetett a házi főzés szabályait.
Ha megengették ,akkor miért kell bejelenteni a főzés napját is ? Persze minden csak a kis halakra érvényes .
Gyanitom kedves kérdező,te vagy az egyetlen,aki ilyen ügyben befárad az önkormányzathoz .
Tudod majd ha Mészáros Lőrinc is otthon lefőzi a kis barackját,és az be is jelenti,akkor én is megyek ,meg mindenki aki otthon főz .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!