Szerintetek miért költözik ki sok fiatal tanyára? Felétek is jellemző ez?
Nem jellemző.
Sőt, én azt is vitatnám, hogy sok fiatal költözik ki tanyára.
Ha valaki ki is költözik, azok általában középkorúak, vagy idősebbek.
Én nem is azoknak a számára lennék kíváncsi, akik tanyára költöznek, hanem azokéra, akik ott is maradnak.
Ők az elenyésző kisebbség.
A tanya csak olyannak való, akik alapban vidéken éltek, van fogalmuk a földről és értenek az állatokhoz, nagy teherbírásúak, bírják és kedvelik az elszigeteltséget, nagy a problémamegoldó képességük és nem árt, ha ezermesterek.
Én Budapestről költöztem 20 éve falura (...és nem tanyára!), azóta rengetegen költöztek le ide városból, főleg Budapestről, de már csak egy-kettő van itt, mind visszamenekült.
Holott nem a világvégén vagyunk, csak 35 km-re Budapesttől.
De akik egy hamis romantikától vezérelve jöttek, hogy vidéken kolbászból van a kerítés, madárcsicsergés, és bográcsozás, a kertben minden magától megterem, a hús beleugrik munka nélkül a fazékba, minden szomszéd "Urambátyám" és holnap már ők lesznek a polgármesterek, azoknak a vidéki élet nagy csalódás és mennek vissza, akár albérletbe, mert a városi lakás árát már elpotyázták, a vidéki ház árán a városban nem kapnak semmit.
A tanyasi élet az egy teljes életformaváltás, nagyon kevesen alkalmasak arra a szívós munkára és valljuk be egyhangúságra, amit a tanya megkövetel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!