Szelektív kukákba PET palackot kiöblítve kell beledobni?
Figyelt kérdés
Ha igen, akkor az nagyon sok víz elhasználását jelenti, és ezek úgyis be lesznek olvasztva. Ha ez az öblítés lenne a tisztulásuk kritériuma, akkor baj lenne.2017. jún. 30. 19:47
3/8 anonim válasza:
Előírás szerint mindent ki kell öblíteni, nem csak a palackokat. A tejes stb. dobozokat is. Rá is van írva a kuka tetejére. Csak ezt senki nem tartja be.
4/8 anonim válasza:
Én nem öblítem ki, mert víz volt benne.
5/8 anonim válasza:
Igen, mindent kiöblítve kell beledobni, csak ezt sajnos elenyészően kevesen tartják be. A feldolgozókban nincs kapacitás arra, hogy mindent egyesével átnézzenek és átmossanak, az étel- és italmaradékos műanyagokat pedig nem tudják hasznosítani. Mosogatás közben semmiből nem áll a szelektív gyűjtőbe szánt mindenfélét is gyorsan elmosni, a vizet pedig megtisztítják és visszaforgatják a rendszerbe.
6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Hogy érted azt, hogy a vizet "visszaforgatják..."? Csak nem azt akarod mondani, hogy a szennyvizet újra vízként isszuk meg?
2017. júl. 7. 13:23
7/8 swad válasza:
Nagyvárosok vízkészletének jelentős része a szennyvíz tisztításán alapul.
A pet palackokat előbb darálják, majd tisztítják.
Ha a darálékban mégis marad szennyeződés - pl papír,vagy más dolog, akkor az fekete pontként jelenik meg a fröccsöntött termékben. Ilyenkor vagy a darálék koncentrációját csökkentik ~10%-ra, vagy jól fedő színt adnak hozzá- pl szürkét,kéket,ezüstöt,stb.
A darálék optimális koncentrációja 25%,de láttam már 50%-os előforma gyártást is.
8/8 anonim válasza:
Senki nem fogja ellenőrizni ezt és feldolgozáskor amúgy is átöblítenek mindent, mert tisztában vannak ezzel a cégek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!