Az árvíz elvitte a házunk, mire számíthatunk?
Szia! Nagyon-nagyon sajnálom, ami veletek történt. És ami sajnos mással is ebben az országban.
A kártérítés összege attól is függ, hogy mire szólt a biztosítás: csak az ingatlanra, vagy ingőságra, egyéb vagyontárgyakra is.... Okos dolog volt, hogy csináltatok képeket. Drukkolok, hogy minél előbb helyrejöjjenek a körülményeitek.
Üdv: H.
Nagyom sajnálom a károsultakat!
Remélem, a kárszakértó a valós kártérítési összeget fogja megállapítani, bár a biztosítókat ismerve...
De úgy tudom, hogy a kárszakértó véleményét is meg lehet fellebbezni!
Majd írj egy kommentet, hogy mi lett az eredmény!
köszönöm szépen, nagyon kedves vagy ...
a bútorainknak "csak" az alja ázott szét, a legrosszabb az, h minden szinte új volt, nemrég újítottuk a lakást fel ...
most kicsit kirekesztettnek érezzük magunkat a családommal, bűz terjeng az egész lakásban, és kint, a pincénket ma szivattyuzták ki harmadszor, és még mindig telitődik benne a víz ...
ahol élek, itt 60 éve nemvolt ekkora víz, szerencsére már elmúlt, de mihelyst halljuk h esik az eső, egyből pánikba esünk .... gyakorlatilag 4 napja a nap sem sütött errefelé ...
és az fáj h mindez elkerülhető lett volna, hogyha időben kapunk segítséget, látták este h jön a víz, de a lakosságot senki sem szólította fel, és még a megfelelő felkészültség sem volt meg, könyörögtünk homokzsákokért, de nemtudtak adni ... a szemünk láttára jött a víz, és vitt el mindent ...:((
utána a polgármesterünk megállapította h elkerülhető lett volna a tragédia a zsákokkal :(
gumicsizmánk sem volt, szinte senkinek sem a környéken, szval cipőben v mezítláb mászkáltunk az 1 méteres vízben ...
mikor még azthittünk "megússzuk", és a házba nemjön be a víz, azon az este 2 órát aludtam, és hallottam kintről a csobogást, és a plafonon tükröződött be kintről a hullám árnya, úgyéreztem magam mintha fuldokolnék ... :(
elég lesz ezt feldolgozni, ma beszéltünk a biztosítóval, elvileg megtudnak mindent téríteni, C típusú az ingó biztosításunk, nem kapzsiskodunk, nemkérünk többet, csak h a házunk ugyanugy megtudjuk csinálni ahogy eddig volt, és a régi színvonalat visszatudjuk állítani ...
igazából én vagyok a "gyerek" a családba, és tudom h a szüleim mennyit dolgoztak azért h mindenünk meglegyen, és 1 nap alatt ment tönkre minden ...
viszont vmien szinten hálás is vagyok, mert tőlünk 1 utcával odébb házak omlottak össze, 1,5 méteres víz állt, és kikellett a lakókat telepíteni, kisállatok pusztultak el, állatfarmok stb ... és persze vhol még most is tart az árvíz ...
mi szerencsére a cicáinkat meg a kutyákat megtudtuk menteni ..... hát legalább ennyi :)
bocsánat a kisregényért ...
Borzasztó, hogy mennyi ember került ilyen, vagy még rosszabb helyzetbe a felkészületlenség miatt.
Nem írtad, hogy hány éves vagy, de biztos érettebb vagy a korodnál. Kívánom, hogy helyre jöjjetek mihamarabb anyagilag, és lelkileg is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!