2017-ben komolyan 2 hét amíg kiállítják a lakcímkártyát?
Jellemző a magyar hivatalokra a bürokrácia, de hogy 2 hét hogy kiállítsák a lakcímkártyát, nonszensz.
Történ Június 2-án, hogy az újonnan kivett albérletbe bejelentkeztünk. A bejelentkezéskor a kezünkbe nyomták a bejelentőlap bal szélét, mondván, a rendes lakcímkártyát kiküldik postán 2-3 munkanap alatt, addig ezt elfogadják. Jó, elfogadom, mert tényleg egyedül van az ügyintéző a kormányablakban, aki intézi a lakcímbejelentéseket. De ma van 13-a és még mindif nem jött meg. Ma mentem be, hogy mi van. Közölték, hogy tegnap állították ki, ma postázták, és még 2-3 munkanap, amíg megérkezik. Így csütörtök-péntekre várható. Szóval (közel) 2 hét. Más tapasztalt már ilyet? Amúgy 15ezren laknak a városban, szóval nem hiszem hogy olyan bonyolult. Ma mondták még azt is, hogy a hatályos jogszabály szerint 21 munkanapjuk van arra, hogy kiállítsák. Én meg hiába mondtam, hogy ez elfogadhatatatlan, Budapesten azonnal kiállítják, nem értem itt miért van ez.. Tettem panaszt, de szerintem felesleges, mert a 21 munkanapba pont belefér..
De van, csak idézem az ügyintézőt: "Egyedül vagyok itt ügyintéző, aki a lakcímbejelentésekkel foglalkozik. Csak akkor tudom azokat kiállítani, amikor nincs ügyfél. Ezért 2-3 munkanap, amíg megérkezik Önhöz"
Meg amúgy ez egy kormányablak, kétlem, hogy egy kormányablaknak ne lenne ilyen gépe. (Igen, 2-3 napit említett, és ma sem érkezett meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!