Ioncserélt víz után vízkő?
Figyelt kérdés
A gőzölős vasalóm adagolópohara vízköves lett. Lehetséges, hogy emiatt a vasaló is, és az ioncseréltnek mondott vizem (Spar Budget) sima csapvíz volt?2017. jún. 10. 13:04
1/7 anonim válasza:
Én is így jártam. Csak az enyém nem Sparos volt.
2/7 anonim válasza:
Az ioncserélt víz egy lágy víz,és ebben lehet mészkő még.
A desztiláltban nincsen.
Az előállitásukban is nagy különbség van .
A ion cserélt egy víz lágyitón meg keresztül.
A desztilált meg egy párlat már .
3/7 A kérdező kommentje:
Kedves #1: véletlenül a piros kézre nyomtam, sajnálom. Nem nagyítottam ki eléggé. Kértem a moderátort, hogy javítsa ki, de azt írta, nem tudja.
2017. jún. 11. 00:23
4/7 anonim válasza:
Semmi gond, én is jártam már így.:)
5/7 A kérdező kommentje:
Lehet azt mondani, hogy a drágább ioncserélt víz jobb? A Rossmannban pl. fajlagosan kb. 5x annyiba kerül, mint a Sparban. Milyen kis kiszerelésűt (max. 2 literes) érdemes venni? Ha a többi sem jobb, maradok a mostaninál.
2017. jún. 11. 09:32
6/7 anonim válasza:
Elvileg az ioncserélt víz sem okozhat vízkövet.
(Csak ahol trehány módon, az ioncserélő gyanta oszlop kimerülése után is eresztik át rajta a kemény vizet, ahelyett, hogy cserélnék, vagy regenerálnák a töltetet.
A desztillált víz csak annyiban jobb az ioncseréltnél, hogy a nem ionos jellegű és nem 100 fok körül illékony egyéb molekulák sincsenek benne. De keménységet okozó sók egyikben sem lehetnek!)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Sajnos megint sikerült a piros kézre nyomnom :(
2017. jún. 13. 08:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!