Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ecet és szódabikarbóna jó a...

Ecet és szódabikarbóna jó a besárgult vászoncipő kifehérítésére?

Figyelt kérdés
Egyszer volt a cipőm mosógépben kimosva, de utánna besárgult. Olvasgattam, hogy az ecet és a szódabikarbóna keverékének fehérítő hatása van . Van valaki, akinek van ebben (jó) tapasztalata?

#fehérítés #vászoncipő #szódabikarbóna+ecet
2017. máj. 20. 19:10
 1/9 anonim ***** válasza:
58%

Az ecet a szódabikarbónát semlegesíti és viszont, ezért együtt nem érdemes használni.

Kend be a cipöt kevés vízzel összekevert szódabikarbónával (sürü krém állagú legyen) és hagyd 1-2 órát állni, utána alaposan öblítsd ki és még nyirkosan tedd a napra száradni.

2017. máj. 20. 20:42
 2/9 anonim ***** válasza:
12%
Nyugodtan használhatod a kettőt együtt, mert NEM semlegesítik egymást! Csak várd meg, amíg a pezsgés abba marad. Koszos fehér zoknikat, ingnyakat is tisztíthatsz vele.
2017. máj. 20. 22:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ketteske! Ha ennyire nem értesz a kémiához, legalább ne kotyogj bele, és ne beszélj csacsiságokat! De igenis semlegesítik egymást az ecet és a szódabikarbóna! Az ecet savas, a szódabikarbóna meg lúgos, és mint minden rendes sav és lúg egymásra hatásakor, itt is semlegesítés zajlik. Míg ez a semlegesítési reakció tart, addig van a pezsgés.

Ha a gyereked tanul majd kémiát, nagyon kérlek ne te segíts neki, mert ha rád hallgat, megbukik az érettségin - ha azt mondja amit te tanítottál neki!

2017. máj. 20. 22:26
 4/9 anonim válasza:
Amúgy mezítláb szoktad hordani a vászoncipődet?
2017. máj. 21. 07:58
 5/9 anonim válasza:
0%
3-as! Kémiából nincs érettségi! És a kérdésre válaszolj ne mást oktass ki!
2017. máj. 21. 08:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy van fehérítő hatása... vegyél normális fehérítőt vagy vanisht, és ne a szodabikarbóna ecettel bohóckodj.
2017. máj. 21. 10:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szódabikarbónát ecettel keverni marhaság, de ezt már az értelmesebbje leírta.

Ellenben, ha semmivel nem boldogulsz, akkor vegyél FEHÉR, hideg-vizes vászonfestéket és kend be vele és kész.

Pl.:

[link]

2017. máj. 21. 13:41
 8/9 anonim ***** válasza:
74%

"Kémiából nincs érettségi!"

Múlt pénteken volt éppen!

És sajnos a többi tőled származó információ is éppen ennyire megbízható!

Kár ilyen szamárságokkal égetni magad, maradj inkább csendben. Nem értem, mi a célod a sületlenségek terjesztésével?!?

2017. máj. 21. 22:25
 9/9 anonim válasza:
0%
Milyen többi tőlem származó információ? 1 választ írtam ember! És én úgy értettem te oktondi hogy kötelező érettségi nincs!
2017. máj. 22. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!