Szerintetek, ha van egy családi ház, amely kb.38 éves (szigetelés nem tudom milyen) és nem fűtök benne, akkor bekövetkezik állagromlás? Ha igen, milyen mértékben? És mi lenne az a minimális hőfok, amelyre felfűtve télen sem lesz baja?
5-8 fok elég lenne, hogy ne fagyjon el semmi és a hőmérséklet miatt nem lenne állagomlás.
Az állagromlás viszont nem csak ebből adódik, hanem a szellőztetés hiányából is.
Alapvetően egy háznak árt, ha nem lakják.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor ha tartok a házban mondjuk 8-10 fokot télen is, és hetente eljárok kiszellőztetni, akkor bár nem a legjobb ha nem lakott a ház, de még viszonylagosan meg lehet óvni az állagát? Jól értem? Egyébként téglaházról van szó. Dombon van, ezért talajvízprobléma nincs.
Szerintem igen.
Amikor odamész, akkor persze ne 10 percre szellőztess, hanem lehetőleg egy órán át (vagy ha már nincs hideg, akár több órán át).
Próbálj kereszthuzatot csinálni, csak persze az ablakokat és az ajtókat gondosan támaszd ki, nehogy a szél csapkodja.
Jó tanács!
Amikor odamész és belépsz, szagolj körbe, hogy érzel-e dohos szagot. Ha igen, akkor gyakoribb szellőztetés kell. Amíg ott vagy, nézd meg a ház északi oldalát, van-e rajta fekete elszíneződés. Belül is figyeld, nem jelenik-e meg penész.
Ha pókot vagy hangyát látsz bent, akkor száraz a ház. (Persze, ha ellepik a házat a hangyák, az megint nem jó. :D)
Jó lenne megtudnod, hogy a falban van-e a téglák alatt vízszigetelő réteg. Ill. esetleg a padló alatt. Ha igen, az nagyon sokat segít az állagmegóvásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!