Le szeretnék mondani a közösképviselői megbízásomról, mit kell tennem?
Szerintem keress te közös képviselőt, előtte tudakozódj, hogy kit szabad és érdemes megbízni. Biztos vannak ismerőseid, akik ajánlani tudnak.
Persze, hogy a házból nem ajánl senki, nem érdekük, hogy másik legyen, akinek ráadásul fizetni kell. Nálunk is a házból volt az előző, aki lemondott, de ő kapott érte juttatást, ha nem is sokat. Egyébként ez baromira sok munka és felelősség. A felújításoktól kezdve a lakók panaszáig minden az ő vállán volt.
Szóval keress valakit és a lakógyűlési értesítőbe írd bele, hogy ki a jelölt, azt is írd bele, ha valakinek van egyéb javaslata, a lakógyűlésig tegye meg. Nálunk még a lakógyűlés előtt az értesítéssel együtt eljuttatták a javasolt közös képviselő elérhetőségét és díjazását, hogy át tudják nézni a lakók és ha akarnak, javasoljanak mást.
Van a háznak Szervezeti és Működési Szabályzata? Nézd meg benne, mi van írva a szavazásról és a közös képviselő választásról.
Nálunk úgy volt, hogy kiírták egyik nap 17.00 órára a gyűlést és benne volt az értesítőben, hogy ha nem lesz meg a többség, akkor rá félórára ismételt gyűlés lesz, ahol nem szükséges a szavazás érvényességéhez a többség. Nézd meg az SZMSZ-t, mi van benne.
Egyébként téged teljesen kihasználnak, persze, hogy nem akarnak mást. Ingyen dolgozol, rajtad az összes felelősség. Röhej.
Itt is kérdezhetsz, nagyon segítőkészek: [link]
Egyébként ha rákeresgélsz a neten, én is találtam dokumentumot, benne van, hogy a közös képviselő bármikor, indoklás nélkül lemondhat. Olvasd el.
A közösségben érdeke, ha te lemondasz, legyen valaki, aki tovább viszi a társasház ügyeit. Ezt kell elfogadtatni és megértetni velük. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!