Zárt égésterű kandalló?
Zárt égésterű kandalló szerintem is csak a mesében lehet.
Ezt keverik a zárt rendszerű fűtési rendszerrel .
Ha ez zárt rendszerű lenne,hol raknád be a tüzelő agyagot ?
Amilyen vastag a kandalló fűst kivezető csöve,kéménynek az is jó .Zárt égésterüekben gázkazánok vannak .
Az tuti nem lesz elegendő!!!
A zárt égésterű kb. annyit tesz, hogy az égéshez szükséges oxigént nem a helyiségből veszi el, hanem szabadtérből.
Ha ezt meg tudod oldani, azaz két légcsatornát tudsz biztosítani (egyet a füstgáz elvezetésnek, egyet a levegő utánpótlásnak), akkor elméletben kb. meg is vagy.
De ilyen kandallót venni gondolom egy rutin ügy lehet:)
De sok marha.ságot kitalálnak.
Ez kb. olyan lehet mint az éjszakai napelem:)
A 4 es helyettem is megválaszolt.
1 voltam .
Szerencse kell.
Arról beszélgethetett a gépész a kéményésszel, hogy zárt rendszerű fűtőkör esetében a ház kifűtéséhez olyan teljesítményű nyílt rendszerű kandalló (fatüzelésű kazán) szükséges, ami pl.:10-20-30kW teljesítményű és aminek az oxigén utánpótlását természetes szellőzéssel kívánja megoldani. Kérdés, hogy megoldható e az adottságokkal, vagy mi kell hozzá.
Szerintem így látatlanban ehhez akkora nyílás szükséges a házon, ami simán visszahűti a teret:)
Tök jó. Ha nem a füstbe halsz bele, majd a hideg megteszi.
Radiátoros fűtéshez kandallót a nappaliba rakni elég bizar. Mitől fog az működni? Ki rakosgatja bele az erdőt?
Nehéz erre jó választ adni, mert alap gépészeti infók hiányoznak hozzá (lakás területe, m3, radiátorok mérete, kazán teljesítménye, felhasználó szokásai, cél értékek stb..), de itt van pár kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!