Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Társasház közlekedőjéből...

Társasház közlekedőjéből kidobhatom más holmiját?

Figyelt kérdés

Közlekedő részben (tehát nem saját és nem is a közös tárolóban) néhány gazdátlan holmi hentereg (monitor, szőnyeg, törött üveg!, tégla, szobabicikli, zuhanytálca, csempe). Ezek között van ugye, ami nyilván szemét, de van, ami talán még működőképes, viszont 2 éve mindig csak pakolászva van, senki nem keresi. Néha a tárolók ajtaja elé, néha a közlekedő kellős közepére van húzgálva. Van ami veszélyes, például a törött üveg...

(Jó részét mellesleg a 1,5 éves kislányom már kiszemelte, én meg már, a féltés mellett rettentő módon unom és utálom, hogy a napi szinten használt dolgainkat vagy fél kezemben a 10 kg-os gyerekkel a lomokon evickélve manőverezem ki, vagy megkockáztatván, hogy lerakom a gyereket, nagynehezen kicibálom a cuccokat - mondjuk, miután elhúztam az ajtónk elől a zuhanytálcát pfttt....).

Én úgy gondolom, hogy ezeknek a holmiknak nem ott van a helye, és kihasználnám, hogy éppen lomtalanítás van. A kérdésem az, hogy a fent írtak tükrében, ha kiviszem őket, akkor azzal nem sértem más tulajdonát ugye? A közös képviselőnket megkérdeztem, és szerinte ezt megtehetem, de érdekelne mások véleménye is, esetleg ha valaki járt már hasonló cipőben és tudna valami okosságot mondani, köszönöm!

2017. ápr. 4. 14:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg írd ki egy papírra, hogy lomtalanításkor elviszik a cuccokat.
2017. ápr. 4. 14:35
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi, ez jó ötlet!

Amúgy úgy beszéltük meg a képviselővel, hogy a felügyelettel/ felügyeletemmel beengedhetem és elvihetik a cuccokat, akik kint ülnek lomi gyűjtők (2 jófej kisebbségi, nagyon illedelmesek, meg minden, szerintem nem lenne gond...) De akkor egy délutánt még kibírok, mielőtt szólnék nekik.

2017. ápr. 4. 14:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem nyúlhatnál hozzá, mert nem a te tulajdonod. A közös képviselőnek kell jelezned (kellett volna már akkor amikor valaki odapakolászta), hogy neked az útban van, és intézkedjen az eltávolításukról.

Leviheted te is, vagy odahívhatsz valakiket akik elviszik, de ilyenkor benne van a pakliban az is, hogy annak, aki odarámolta (persze illegálisan, de ez jelen szempontból mellékes), holnap fog eszébe jutni, hogy az mégis csak kell neki. Nem mintha nagy szüksége lenne rá, inkább csak azért, mert látni fogja hogy eltűnt.

A baj nem ez, mert lomról van szó. A baj inkább az, hogy majd kitalálja, hogy az a szőnyeg igazából valami antik nagy értékű darab, és amúgy is az ükapjától örökölte, meg a zuhanytálcára épp most talált végre vevőt, aki 25.000-ért megvette volna, meg ilyen hülyeségek. És ha kidobod, akkor már nem fogod tudni bizonyítani, hogy baromságokat hord össze (ezért kellett volna már jóval korábban jelezni a közös képviselőnek, hogy az a szemétdomb ott nagyon nem jó helyen van, neked útban van, főjön az ő feje miatta).

Ráadásul ha beviszed a lakásba a szőnyeget a lányodnak, akkor az eredeti gazdája még meg is gyanúsíthat hogy elloptad az ő tulajdonát.

Oké, nem valószínű, hogy bárkinek is hiányozna az a kupac lom, de tudod, az ördög sohasem alszik.

Mondjuk azt sem értem, hogy a túróba tudtál elnézni meg kerülgetni két éven keresztül egy szemétdombot az ajtód előtt... De ez végül is már a te dolgod, csak nekem ez furcsa. Én már az első napon jeleztem volna a közös képviselő felé a problémát amikor valaki odarámolta.

2017. ápr. 4. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Társasház közlekedőjében semilyen tárgyat nem szabad tárolni. Ezt a tűzvédelmi szabály tiltja. Ha a k.képviselő nem tud intézkedni, jelezd a házkezelőségen.
2017. ápr. 4. 17:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Bármit csinálsz, ügyesen szervezd meg, hogy ne legyen nyilvánvaló a szereped a dolgok "eltűnésében".
2017. ápr. 4. 18:27
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

a) Jelented a tűzoltóságon, mert tilos

b) kiraksz rá egy papírt, hogy ingyen elvihető

2017. ápr. 4. 18:38
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Süttürüttü, szóltam a közös képviselőnek, már régen, de azt mondta, amit leírtál, hogy az vkinek a tulajdona és ő nem dobhatja ki, hanem én írjam ki....mert ő már szólt - mint megtudtam, előzőleg több közgyűlésen téma volt, de nem történt változás. Kerülgetni azért kerülgettem, mert az elején csak mint albérlők laktunk, így többet nem tehettem, plusz a lányom is baba volt még, ahova leraktam ott maradt :D

Végül jól alakultak a dolgok, szerintem. Kiírtam az első válaszoló tanácsára még délután, plusz, beszéltem a közösképviselővel, akivel arra jutottunk, hogy nem a megfelelő helyen tárolt, évek óta hánykolódó holmikat úgy kell venni, hogy gazdátlan, tehát kidobható lom. Ő is jött segíteni, közben a szobabiciklit elpakolták, egy régi fajta monitor maradt kint, meg a vacak szőnyeg, azokat vittük ki, ami "nagyobb". Bízok benne, hogy nem lesz belőle gond, minden esetre, négyen benne voltunk :D

És igen, a tűzvédelem, baleset... ha elvágná a lányom a kezét pl.? Igen, az én felelősségem is lenne, de azé is, aki ott hagyta.... a baj csak az, hogy nincs kire másra mutogatni... így most megoldódott minden.

2017. ápr. 4. 21:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Hé az a szőnyeg az enyém volt !!! :D
2017. ápr. 4. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!