Mit csinálhatnék, a kertünkben lévő bazi nagy aknával?
Ötleteket várok. Találtam a kertben egy bazi nagy aknát. Mint kiderült, ez egy régi szennyvízakna. Több, mint egy emelet mélyen, kb. 3,5m mélyen van az alja és 13m3 a térfogata, tehát nem kicsi. Elvileg vasbetonból van. Elbontani nagyon nagy munka lenne. Már csak kiásni is kézzel egy ekkora lyukat szinte lehetetlen. Géppel, markolóval se lehet nagyon megközelíteni, mert szűk a hely, maximum ha a kerítést, kaput lebontanánk, de ennyit nem ér az egész...
Aztán valamivel fel is kell tölteni.
Esetleg arra gondoltam, hogy az alja és az oldalfala maradhatna a földben, esetleg 1m mélyen bontanám csak le, meg persze a tetejét, és telehordom földdel.
Még az jöhetett volna szóba, hogy ciszternát csinálok belőle. Ezzel az a gond, hogy olyan kicsi a kert, hogy ennyi vízmennyiséget soha az életben nem használnék el. És így is megvoltam nélküle. Az a pár vödör csapvíztől nyáron nem oszt, nem szoroz a vízszámlán.
Ráadásul valaki belehordott előttem több talicskányi törmeléket. Azt felhozni onnan se lenne semmi.
Mit csinálhatnék még ezzel a nagy föld alatti lukkal, ami a legolcsóbb és a legkevesebb munkával jár? Engem nagyon zavar, hogy ott van.
Barátaink beleraktak egy olajtartályt, gázolajat tartanak benne (sok teherautójuk van).
Máshol téli veremnek használják, leraknak krumplit, hagymát, gyümölcsöket, zöldségeket. Esetleg gombát is lehetne termeszteni ,lehet kapni ilyen gomba-zsákokat! Sötét és nyirkos hely kell neki, irtóra nőnek a gombák ilyen helyen!
Köszönöm.
Gázolajra sajnos nincs szükségem, pláne ennyire.
Krumpli, hagyma, gomba tárolásra, termesztésre meg ott a pince, ami komfortosabb is, mint a kertben ez a lyuk.
Azt hiszem marad az, hogy szerzek valahonnan egy teherautó földet és betömöm. Amíg tudom kézi erővel, kb 1-1,5m mélyen kiszedem a betont, a többi meg ottmarad.
Azzal az a baj, hogy túl mély és túl mélyen a föld alatt kezdődik. Tehát akkor is valamennyire fel kéne tölteni és még is kéne magasítani.
De a fő ok, hogy kb egy méterre van a kerítéstől és elég forgalmas utca mellett lakunk. Akkor még valami kerítés is kéne, amin nem tudnak bebámulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!