Normális ez? Rövid
Figyelt kérdés
A helyzet a következő. Egy 60-as években épült téglaházban lakom (ha számít nem sátortetős, hanem ez a téglalap alaprajzú ház) 2 db vaskályhával fűtök szuper meleget csinálnak, maguk a falak is átmelegednek, de muszáj mindennap befűtenem a 21-22 fokért, a ház kisméretű téglából épült, ablakok régiek, de zárnak, födémen sárszigetelés. Egyszerűen nem értem hová megy a meleg, ha kint sincs hideg, még éjszaka sem. Ezzel szemben a szomszéd bár jóval újabb házban lakik, s központi gázfűtése van, nem igen kapcsol be a kazán, talán már 2 napja nem kapcsolt, 20-21 fok nála állandóan, a háza Porotherm 38-as, betonfödémen 4cm hungarocell, az ablakai viszont arányában nagyobbak az enyémeknél, s nem is zárnak valami jól. Nem értem, nálam mi viszi ki a meleget, mert oké, hogy télen kivitte a hideg, de most...2017. febr. 28. 22:12
1/2 anonim válasza:
A födémre tegyél üveggyapotot min 5 cm vastagon , a meleg felfelé megy . Azt kétlem hogy nem fűt a kazánja , este kint 8-11 fok is van . Tuti beindul igaz nem annyit megy mint kemény télen . Akkor tudnád meg ha ott lennél fél napot és hideg lenne minden radiátoruk. Mondani mondhat bárki bármit ...
2/2 anonim válasza:
Így van, a meleg java a padlásra távozik, a sártapasztás semmit nem szigetel. 5 cm szigetelés kicsit kevés, 10 cm már elég lesz, 15 cm ideális, annál többet pedig felesleges tenni.
Igazából nem tudom, milyen vastagok a falak, de a 38-as Porotherm nagyon jól szigetel, a kisméretű tégla pedig egyáltalán nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!