Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen fűtőanyagot javasoltok?

Milyen fűtőanyagot javasoltok?

Figyelt kérdés
100nm-es a házunk.Vegyes tűzelést használunk,mivel gyesen vagyok,igy próbálunk a gázon spórolni,mert drága,és még nem is meleg.Az első éven fával fűtöttünk,ez jó volt,de gyakran kell a pincébe leszaladgálni,ami kisgyerek mellett nem mindig megoldható.Az idén vettünk szenet is ,tüzeléstechnikailag jó volt,1 nap 3x-4 x kellett lemenni,meleg,volt,de nagyon koszos,sok por van vele(a férjem tüdejének nem hiszem hogy jót tesz amig a helyére lapátolja),sok a hamúja.Most a fabrikettel ismerkedem,de az eladók nyilván istenitik,véleményeket nem nagyon találtam róla,1-2 ember irt róla,de nem jókat,igaz nem sokat használtákTapasztalatokat kérek!(tudom még most ért véget a fűtés,de mi nyár elején akarunk tűzelőt venni)Köszi!
2010. máj. 9. 09:17
 1/4 anonim ***** válasza:

A fabrikett semmivel sem jobb a fánál, csak abban, hogy dobozolva lehet kapni, nem kell aprítani stb. Amúgy arany árban van a fához képest!

A fa persze csak akkor jó, ha hagyod kiszáradni, úgyhogy most vegyétek meg legkésőbb a következő télre! De inkább vegyetek jövő évre valót is! Hiszen a fabrikett ára kétszerese a fáénak, úgyhogy ha fát veszel, akkor két évre tudsz bevásárolni egy évnyi brikett árából!

Szóval ha van hely plusz egy évnyi tüzifa tárolására, akkor mindenképpen azt javaslom. A fabrikett úri huncutság finom kertvárosi hobbikandallókba, ahol a doktorúr nem szerené összepiszkolni a kezét..:)

Szerintem.

2010. máj. 9. 10:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Jó a fabrikett, a keményfából préselt elképesztő drága.Ennyi pénzért német brikettet lehet kapni, aminek salakja nincs, hamuja is nagyon kevés, magas kalóriájú.

Hamuja pedig mindennek van: fának, fabrikettnek is.

/A német brikett szabályos hasáb alakú, jól lehet pakolni./

Index fórumon vannak jó fűtős topikok.

2010. máj. 9. 17:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi is fával fűtöttünk, de valóban sokat kell leszaladgálni a pincébe. Vettem fabrikettet is, kipróbálásra. Nekem bevált, igaz éjszakára azzal raktam meg a kazánt, reggelig meleg volt, uána csak a parázsra kellet vékony fát rakni, és már égett is. Nem mindegy, kitől, honnan veszed, mert sok a rossz minőségű. Van, aki vegyesen használja a sima tüzifával, mert tényleg húzós az ára. Viszont akkor sem kell olyan sokszor pincézni. Azt nem tudom, hogy a német brikettet lehet-e még kapni, nálunk nem találtam, ami meg szén, brikett volt, azt nagyon szidta, aki megvette. Mi is már most hozatjuk a fát, elfér, és azt hiszem maradok a fabrikettnél, de csak éjszakára, meg esetleg, ha el kell menni hosszabb időre napközben.
2010. máj. 11. 14:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen,hallottam nagyon vacak fabrikettről is,és mivel nem ismerem,félek tőle.Valakitől hallottam,hogy erdélyből lehet jót,igazi keményfából készültet venni...
2010. máj. 11. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!