Másnál is a fűtés ki van sajátítva ki hogy fűthet?
Pl másoknál is vki megszabhassa mikor milyen meleg legyen, mikor mennyi fát, szenet tehet a kazánra, kályhára, ki tehet rá, ki nem?
Nálunk ez van, ha pl kezd kialudni a kazán, nem tehetünk rá, csak ha a fater akar.
Ez nem is olyan durva. Van aki ilyen enyhe időbe reggel begyújt egy kicsit meg este és kész a fűtés.
Este meg helyes is hogy nem fűttetek. Takarózz be inkább
Szép kis káosz is lenne, ha mindenki egymásra tekintet nélkül csavargatná fel-le a termosztátot (gázcirkó).
Természetesen be van programozva egy észszerű fűtés, és azt nem piszkáljuk. Ha valaki fázik, felvesz egy pulcsit.
Szenes kazánba nehéz termosztátot állítgatni vagy a kályhába, ugyanis nincs.
Amikor meg van pakolva, akkor melegvan, míg le nem ég, amikor leég és kihűl a lakás, rendszer, akkor megint begyújt. A meleg úgy van mint a sinus görbe.
Este ne fűtsünk télen -10-20 fokba? Kösz.
Fel vagyok egyébként öltözve, de vékony vagyok és hiába öltözök fel, fázok.
A fater folyton henceg, hogy nem fázik, de beöltözik mint egy szibériai, eszkimó és amikor bejön a -10,-8 fokról a +19-20 fokba, akkor mondja, hogy jó meleg van ám, nem tudja minek kell ennyire fűteni!
A nagy hidegekbe ruhában aludtam, reggel a 14-15 fokba gyorsan felöltözök, mert ha ruha nélkül kelnék fel, elég lenne felmelegednem. Így kell kezdeni a napot.
Az is baj, hogy rossz a ház szigetelése, régi nyílás zárók, rossz hőtartó képesség. Pénzünk nincs korszerűsíteni, még ha támogatást kérnénk akkor se, és amúgy se akarják megcsinálni. A szobám ablakai be van dugaszolva, a kis nyílások betömve.
Családi házunk van, nincs az, mint a panel vagy sorházaknál, hogy véd a szomszéd épülete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!