Eldugult/elfagyott lefolyó. Próbálkoztam sokmindennel, de egyáltalán nem megy le már semmi. Ismerős szerint az a helyzet, hogy nem lett elég mélyen lerakva a csatorna a talajban, és elfagyott. Mit tehetnék?
Látni kellett volna, így csak tippeket tud adni az ember, amit persze szeretnek le pontozni! Olvas vissza, láthatod, belekötöttek...
Köszi!
# 2 voltam!
Nálam is elfagyott, mert elfelejtettem kiszippantatni az emésztőt. Két napig locsoltam bele a forró konyhasó oldatot kb 3 métert haladtam a jégdugóban a csőgörénnyel. A tömény konyhasó oldat azért jó, mert -20 fok lesz a fagyáspontja, és ha esetleg nem sikerülne megoldani nem kerülünk olyan kellemetlen helyzetbe, hogy lefagy éjjel az is amit belelocsoltunk.
Megoldás: vettem egy 30 méteres fél colos szilikon csövet. Ezt összekötöttem a bojler tusolójával. mielőtt még bármit is tettem volna a még hideg és viszonylag merev (ugyanakkor még eléggé hajlékony) csövet letoltam a tisztítónyíláson. Mikor elérte a jégdugót akkor ráengedtem a forró vizet, és elkezdtem előre hátra mozgatni, hogy olvassza, ér törje is a kialakult jégdugót. Kb két-három óra alatt 160 liter tűzforró vízzel sikerült megoldani sikerült megoldani. a víz leszivárgott, még tele engedtem a fürdőkádat forró vízzel, és azt is leengedtem, hogy az esetlegesen még bent maradt jeget is felolvassza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!