Gázfűtésnél probléma?
ha 17-re állítod a termosztátot és úgy működik ahogy kell akkor nem fog neked 19-nél lekapcsolni.
Nekünk 19,5-re van állítva. 19,3 nál bekapcsol és úgy rémlik 19,7nél lekapcsol. Persze miután lekapcsol még melegszik a levegő és átlag 20 fokra szokott. (most mi is úgy fűtünk,hogy napközbe vegyessel és este kapcsol be a gáz)
Ahogy az előttem lévő írta, állítsd 19 fokra!
A gázkazánnál éppen az a lényeg, hogy a beállított hőfokot tartja. Újabb termosztátoknál lehet állítgatni, hogy mennyi eltérés lehet, de azt hiszem max. plusz-minusz fél fokot enged. Vagyis ha 17 C-ra állítod, 16,5-nél kapcsol be, és 17,5-nél ki. A szervezetnek sem jó ez a nagy éjszakai hőingadozás.
Állítsd 17,5-18 C-ra. A 17 elég kevés.
2 beállitási van . Szobatermosztát ahol a helység hőmérsékletét állitod be .A kazánnál meg a fűtőviz hőfokát állitod pl 70 fokra .Nagyobbra nem érdemes ,mert a kazánt is kimélni kell.Innéntől már a kazán automatikája vezérek .
70 körül ki,50 magasságában be .Igy fog ez neked dolgozni,amig a termosztát nem érzékeli a beállított hőmérsékletet.Ha ez megvan,a kazán ki kapcsol ,majd ha ez a hőmérséklet pár fokot esik ,újra indül a kazán .Ilyen egyszerü ez,nekem legalább is .
Mivel 2 kazánról van szó,a 2 kazán külön is van választva .Biztosan van egy elzáró szelep,ami kizárja a fatüzelésű kazánt,hogy ebben ne melegedjen a víz,ezt ne fűtsed .
A 2 rendszer ne dolgozzon rá egymásra .
Jó melegedést kívánok !
Igyekeztem amennyire csak lehetett én is érhetően írni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!