Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Rossz akkumulátor?

Rossz akkumulátor?

Figyelt kérdés
lett egy leselejtezett autó akkumulátorom, ki szeretném szedni belőle az olmot, hogy felhasználjam, az akkuban lévő savval mit kezdjek? le lehet valahol adni? nem akarom kiburítani a földre/ lefolyóba.
2017. jan. 5. 20:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Ne tedd! Az akkumulátorban nincs olyan sok fém ólom mint a súlya alapján gondolod. Az ólom nagy része vegyület (ólomdiszulfid, ólomoxid) formájában van benne, amivel te semmit sem tudsz kezdeni. Kohókban redukálják vissza ólommá. Ami fém ólom az a lemezek vékony rácsozata, összekötő lemezek, és a saruk. Add le jó pénzért, és vegyél belőle fém ólmot. Jobban jársz.
2017. jan. 5. 20:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Mit akartál az ólommal? Csak nem súlyzózni?

Nekem is van itthon egy rakás rossz akkumulátor, mennyibe veszik ezt át és kik?

2017. jan. 5. 20:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Némelyik méh-telepen átveszik. Nekem legutóbb 190 Ft/kg áron vettek be néhány darabot.
2017. jan. 5. 22:36
 4/4 A kérdező kommentje:
feladom akkor a szétbontást, a kérdésem még annyi, hogyha ilyen veszélyes anyag mint a benne lévő sav keletkezik itthon, marad valammiből akkor azt hol tudom leadni?
2017. jan. 6. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!