Rossz akkumulátor?
Figyelt kérdés
lett egy leselejtezett autó akkumulátorom, ki szeretném szedni belőle az olmot, hogy felhasználjam, az akkuban lévő savval mit kezdjek? le lehet valahol adni? nem akarom kiburítani a földre/ lefolyóba.2017. jan. 5. 20:05
1/4 anonim válasza:
Ne tedd! Az akkumulátorban nincs olyan sok fém ólom mint a súlya alapján gondolod. Az ólom nagy része vegyület (ólomdiszulfid, ólomoxid) formájában van benne, amivel te semmit sem tudsz kezdeni. Kohókban redukálják vissza ólommá. Ami fém ólom az a lemezek vékony rácsozata, összekötő lemezek, és a saruk. Add le jó pénzért, és vegyél belőle fém ólmot. Jobban jársz.
2/4 anonim válasza:
Mit akartál az ólommal? Csak nem súlyzózni?
Nekem is van itthon egy rakás rossz akkumulátor, mennyibe veszik ezt át és kik?
3/4 anonim válasza:
Némelyik méh-telepen átveszik. Nekem legutóbb 190 Ft/kg áron vettek be néhány darabot.
4/4 A kérdező kommentje:
feladom akkor a szétbontást, a kérdésem még annyi, hogyha ilyen veszélyes anyag mint a benne lévő sav keletkezik itthon, marad valammiből akkor azt hol tudom leadni?
2017. jan. 6. 15:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!