Szennyvíz sürgős! Hogyan járjak el?
Figyelt kérdés
Mi a hivatalos eljárás ha a csatornamű vízgazdálkodási társulat nem megfelelő mélységben vezette be az udvarra a szennyvízcsonkot és így nem tudok rákötni a szennyvízhálózatra. akit megbíztam vízvezeték szerelő mellesleg a vízműgazdálkodásnál dolgozik és immár 8 hónapja hiteget hogy intézve van de még mindig semmi. személyesen nem tudok bemenni mert jelenleg otthonomtól távol tartózkodok és megbízni sem tudok rokont sem.2017. jan. 1. 18:47
1/1 anonim válasza:
Először is meg kell győződnöd, hogy valóban a terveknek megfelelően lett-e kivitelezve a bekötőcsonk. A kivitelezés előtt pontos geodéziai felmérés készült, ennek alapján cm-re pontos szintmeghatározással kiviteli tervek. A kivitelezés után, még egyszer be szokták szintezni a rendszert, és ha eltérés van, akkor csinálnak egy megvalósulási tervet ha a rendeltetés szerinti működést nem akadályozza az eltérés. Ha az eltérés olyan, akkor bontás. Szerintem egy kivitelező nem kockáztat eltérést a tervtől. Ott szúrtad el, hogy amikor a kivitelezés előtt a helyi önkormányzatnál közmeghallgatásra, konzultációra hónapokra ki volt rakva a terv, te nem vetted a fáradságot hogy bemenjél és egyeztessél a szintekről. Ha így volt, és a kivitelező mindent rendben csinált, akkor csak telken belül tudsz variálni. Feljebb emeled az alap szennyvízvezetéket,vagy átemelő szivattyút raksz be. Mindenképp szívás. Én már ezt végigjártam, és az átemelőnél döntöttem, biztonsági okokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!