Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy 4 LED-es szolárlámpa, ami...

Egy 4 LED-es szolárlámpa, ami falra szerelhető, kb mekkora fényt ad?

Figyelt kérdés
2010. máj. 3. 15:33
 1/8 A kérdező kommentje:
Nem olvasni akarok alatta, csak arra lenne jó, hogy a bejáratnál a tök sötétben ne botoljunk el a teraszlépcsőben.
2010. máj. 3. 18:39
 2/8 anonim ***** válasza:
semekkorát. ráadásul inkább ponszerű fényforrás, zéró szórt fénnyel, úgyhogy az árnyékok még zavaróbbak lesznek.
2010. máj. 3. 19:22
 3/8 A kérdező kommentje:

És van is ilyened, vagy csak hasráütésszerűen írtál valamit?

Csak mert én láttam olyat, amelyiknek elég jó fénye volt. Ráadásul ránézésre csak egy kis leszűrható műanyag kínai vacaknak nézett ki. Abban fogalmam sincs, hány led volt. 4 lednél többel rendelkezőt még nem láttam. Szerintem ez is elég ritka.

Persze láttam már olyat is, aminek tényleg semmi szórt fénye nem volt, csak épphogy annyit lehetett belőle látni, hogy ott van.

De amiről kérdeztem, szerintem egy kicsit más kategória.

2010. máj. 3. 20:00
 4/8 anonim ***** válasza:
A ledes lámpák fénye nagyon kicsi. Wattban mért teljesítményüket szorozd meg 6-tal, és megkapod, hogy kb. hány wattos égőnek felel meg. (A normál ledes lámpák általában 1W körüliek, amikben kb. 20 led van, ebből 10 darab felel meg egy normál 60 wattos izzónak. A solarlámpák teljesítménye ennél jóval kisebb.)
2010. máj. 4. 11:01
 5/8 A kérdező kommentje:

Nekem egy watt körüli teljesítmény is bőven elég lenne ahhoz, hogy ne legyen tök sötét. Majd a boltban rákérdezek. Remélem tudni fogják, vagy legalább a csomagoláson lesz valami adat.

Amúgy attól is függ, hogy milyem LED van benne. Nyilván egy olcsó 3mm-es kis ledtől nem lehet csodákat várni. De vannak nagy fényerejű, több 10W-ot LED-ek is. Mondjuk az már brutális lehet. Persze az ára is az. Egy helyen láttam több W-ost és valami 10eFt körül volt belőle egyetlen darab!

2010. máj. 4. 12:25
 6/8 A kérdező kommentje:

Ma láttam 3W-os LED-et. Nem is volt túl drága, 1000Ft volt 1db belőle.

Ha a lámpában ilyenből van 4db, az 12W teljesítmény. A 6-tal való szorzás, kicsit hihetetlenül hangzik. De nem is rossz, ha ekkora fénye van! :D

2010. máj. 4. 21:28
 7/8 A kérdező kommentje:

Ma megvettem a lámpát.

Nem is 4 LED van benne, hanem 8. Mert 4 világít folyamatosan és további 4-et kapcsol a mozgásérzékelő.

A címkéje szerint 0,8W-os. Tehát, ha 6-tal kell szorozni, az 4,8W-os hagyományos izzónak felelne meg. Az nem is rossz! :D Az már bőven több, mint egy zseblámpaizzó teljesítménye. Ráadásul a foncsorozása is egész jól néz ki, ami talán növeli a fényerőt.

Itthon pár másodpercig a szobai csillár alatt töltöttem az akksiját, hogy megnézzem hogy világít. Elég fényesnek tűnik, pedig nem is volt tök sötét.

Este felszerelelm, holnap egész nap töltődik, aztán meglátjuk mit tud.

2010. máj. 5. 15:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Na, ahogy besötétedett, kipróbáltam a lámpát. Nem sokat világított, mert csak pár órát tudott töltődni, azt is felhős időben. A leírása szerint, első alkalommal ajánlatos 2 napig tölteni. Egyébként elég korrekt, több oldalas használati utasítása van.

A tapasztalat: Még ahhoz képest is amit vártam, nagyon kellemes meglepetés ért. Nagyon fényesen világít. Bevilágítja az egész teraszt. Kb 3m-re is elég határozott fénye van.

Ha a mozgásérzékelője nem érzékel mozgást, 4 ledet lekapcsol és a maradék 4-nek is szépen fokozatosan kb felére csökkenti a fényerejét. Olyankor tényleg csak annyira világít, hogy látszik, hogy ott van és kb. 1m-es körben van valami derengés a falon tőle. Aztán mozgásra ismét felkapcsol és erősen világít.

Nagyon örülök, hogy megvettem a lámpát. Még jobb is, mint a mire számítottam, nagyon elégedett vagyok vele.

Annak is örülök, hogy nem lett igazatok. Nem voltak valami hasznosak az írásaitok, de lepontozni nem szokásom, mert tudom, hogy jó szándékkal írtatok.

2010. máj. 5. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!