Fém edények szétszedése ilyen módon lehetséges? SOS
Figyelt kérdés
Csokit olvasztottam. 2 femedenyt egymasra tettem az alsoba vizet tettem igy a csokit goz folott megtudtam olvasztani. Csak amikor elzartam a vegen "osszeragadtak". Azt olvastam hogyha a fagyoba beteszem oket akkor a jeg szetfesziti.2016. dec. 23. 18:10
1/4 anonim válasza:
Azt amelyikbe beszorult a másik forró vízzel kell melegíteni, amelyik meg beleszorult az esetleg jeges vízzel hűteni.
Általános iskola, -fizika, hőtágulás! :-)
2/4 TappancsMancs válasza:
Az alsóban akkor gondolom van még víz, tedd így ahogy van a gázra és melegítsed, ha elég meleg szét kell jönnie,de ha kell segíts rá a belső engedett hideg vízzel (nyilván a külsőt ne érje mert lehűl)
3/4 anonim válasza:
Az is fizika, hogy esetleg a gőztől felrobban!!
4/4 anonim válasza:
Még jó hogy nem pár tized másodperc alatt párolog el fél liter víz, hogy tényleg robbanásnak lehessen nevezni. Ha csak nem vágja be tűzbe az edényeket, akkor a fokozatos melegedés miatt szépen szét fognak csúszni. Legrosszabb esetben is csak szisszen egy kicsit, de mivel tágulni fog az edény, mindenféle robbanás esélytelen. Alsót melegíteni, belsőt hűteni. Így tuti szétjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!