Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy 10 emeletes panel lakás...

Egy 10 emeletes panel lakás erkélye mennyi súlyt bír el? Szóval mennyire terhelhető?

Figyelt kérdés
A párom azt mondja, hogy ha feltenné rá a kocsiját, az sem lenne baj, de én sokszor úgy félek hogy leszakad.
2010. máj. 3. 08:16
 1/8 anonim ***** válasza:
hát a kocsiban nem vagyok biztos, de szerintem 4 embert tuti elbír. amúgy sosem laktam panelban tehát nemtudom, de biztos kisebb a teherbírása mint egy rendes téglaépítésű ház erkélyének...
2010. máj. 3. 08:31
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

menjetek már ezzel a hülyeséggel, h panel így szar úgy szar, meg a tégla biztos jobb!

édesem, szted a vasbeton az papírból van???

a plázákat nem téglából, hanem vasbetonból építik, és elbírnak elég sok mindent...

én is panelban lakom, egyszer házibuliban simán kinn partiztunk 10en, és semmi gáz nem volt.

régebben bútort, biciklit meg minden szirszart tartottunk rajta, és láss csodát, nem szakadt le.

komolyan annyira bosszant már, h az emberek azt hiszik a panelra, h csak a lélek tartja! az, hogy a beton jól vezeti a hangot, és emiatt a sok fogyatékos azt mondja, h vékony a fal...

az én lakásomban 40cm vastag a főfal. erről ennyit.

2010. máj. 3. 08:47
 3/8 anonim válasza:

Rofl, a 4 embert komolyan gondoltad? Nem úgy tervezik hogy épp, áhh úgysem értenéd.

Szerintem kibírja.

2010. máj. 3. 08:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk kinn van a mélyhűtő, egy fiókos szekrény, egy szerszámos fiókos szekrény (értsd:tele van súlyos dolgokkat, plussz még egy szekrény, amiben régi tankönyvek vannak. Plussz mi is kinn vagyunk időnként, 4-en, 5-en elférünk. Ha egy tonnát nem is, de 7-8 mázsát biztos tartunk kinn, szóval, ha egy kocsi beférne biztos elbírná azt is.

Ne parázz, nem fog leszakadni.

Amúgy rémisztőek a panelházak, meg tele vannak hibákkal, vízvezeték, áramkör problémák, ezeket elmarja az idő, de azért a szerkezete, bár nem túl esztétikus, de bikaerős.

2010. máj. 3. 09:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Én imádok panelben lakni, nem is arra gondoltam hogy ezek milyen sz@rok. Én még ha a fregolit anyum telerakja, attól is félek hogy leszakad, nálam ez valami fóbia. Mivel a miénk beépített, a párom felrakta a nagy franciaágyunkat, alig bírtuk felcipelni, és ekkor vert ki a víz hogy mi van ha ezt nem fogja elbírni.
2010. máj. 3. 13:43
 6/8 anonim ***** válasza:

aszerkezetek java részét túlméretezik, hogyha vki kitalál vmi baromságot, pl hogy erkélyre rakjunk egy autót, akkor abból se legyen gond.

Elbírni elbírja, de nem arra találták ki.

Eként a plázákat nem panelből építik hanem vasbeton pillérekből. Nézz utánna mi a különbség paneles és pillérvázas építkezés között

2010. máj. 3. 14:43
 7/8 anonim ***** válasza:

jó, tudom, h kb miből van 1 pláza, az allee építését szinte naponta figyelemmel kísérhettem.

a lényeg, h mindkettő vasbetonból van. főleg az olyan részek (födém, főfal) ami teherhordó szerkezet.

bocsi, csak az első idióta kiakasztott...

ezeket az alaptalan fóbiákat meg el kéne felejteni. 8évesen én is féltem a kilátóban, h mivan, ha összedől, mert olyan rozoga volt, de ha ésszerű bizonyítékok vannak valaminek az ellenkezőjére, akkor ne csinálj már hülyét magadból...

2010. máj. 3. 15:47
 8/8 Kovácsdani válasza:

Nos, én nem vagyok mérnök, de a 2001-es WTC-s eset után értekeztek mérnökök, ahol elhangzott, hogy a ma ismert lehető legerősebb építőelem a vasbeton (a WTC nem abból épült). Mutattak kísérleteket, hogy mennyit bír a vasbeton a többi építőelemhez képest. A sokszorosát.

Az megint más kérdés, hogy az erkélyt milyen módszerrel rögzítik az épülethez, de úgy tudom, sok esetben az erkély a mögötte lévő szoba "meghosszabbítása", tehát egy panel az egész, már csak ezért se szakadhat le. Olyan esetben, ahol illeszteni kell a panelt a házfalhoz... hát nem tudom, az biztos kevesebbet bír.

2014. szept. 25. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!