Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért jöhet csatornaszag az...

Miért jöhet csatornaszag az emeleti zuhanytálca lefolyójából?

Figyelt kérdés
Korábban is éreztem, akkor beleöntöttem fél liter Mr. Muscle lefolyótisztítót és másnap fél liter hipót, amitől átmenetileg jobb lett. Ez kb. 2 hétig tartott, de most megint érezzük a büdöset. Mit tehetnék még?
2016. dec. 18. 07:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Elképzelhető. hogy keveset használjátok és kiszárad a szifon. Rendszeresen kell vizet tölteni bele.
2016. dec. 18. 07:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Rendeltetés szerüen kéne használni nem pedig wcként
2016. dec. 18. 08:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Erre mi sem jöttünk rá, nálunk is ez a helyzet.Már csatorna tisztítót is hívtunk, 2-3 hétre minden rendben volt. Szerintem a légnyomás ingadozás időjárás változáskor okozza,nem pedig az elszennyeződés.Meg kell figyelni.
2016. dec. 18. 08:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Valószínűleg, a vákuum kiszippantja a bűzzárójából a vizet (gondolom van benne. Ha nincs, akkor az a baj.). Általában a wc csinálja mikor lehúzod, főleg ha bekötésileg közel van hozzá.

Ha van a bűzzárójában víz, akkor nem jön át a szag, mert annak a dolga ezt megakadályozni.

2016. dec. 18. 11:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha a légbeszívás hiánya miatti vákuum miatt ürülne ki a bűzelzáró (szifon), akkor már aznap jönne a bűz. Jellemzően 2-4 hét alatt szárad ki egy "S" alakú szifon. Ilyeneket raknak a zuhanytálca, meg a fürdőkádak alá. A szélnek, huzatnak annyi köze van a dologhoz, hogy amikor már kiszáradt a bűzelzáró, akkor a nyitott csövön jobban átszellőzik a csatorna a lakás felé. Hetente, kéthetente meg kell nyitni a csapokat, hogy feltöltődjön vízzel a szifon, és megszűnik a probléma.
2016. dec. 18. 12:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Minden nap használva van a zuhany, tisztálkodunk rendszeresen, ezért nem értem. Ma öntöttem bele hipót, hagytam egy kicsit, majd eresztettem rá forró vizet, most megint nem büdös.
2016. dec. 18. 17:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Próbáld ki sima vìz utántöltèssel is, működnie kell. Remèlem van alatta szifon.
2016. dec. 18. 17:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Kellene, hogy legyen. 14 éve lett összeszerelve. Lehet, hogy elöregedett?
2016. dec. 18. 17:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha naponta rendszeresen használt zuhanytálca a lefolyó felől büdi, és napokra, hetekre megszűnik a szag a hypótól (fertőtlenítőszertől) akkor általában az a probléma, hogy a szifon feletti rész elvízkövesedett.

Ebben az érdes felszínű vízkőben felakadnak a zokni- és ruhaszöszök a szőrszálak, hajszálak, és nedves felszínt biztosítanak a rothasztó baktériumoknak, amik elszaporodva kellemetlen csatornaszagúak.

A megoldás az, hogy valami vízkőoldó szerrel (háztartási sósavval, foszforsavval, ecettel, citromsavval) több alkalommal próbáld meg a vízkövet eltávolítani. Hagyni kell percekig reagálni, majd bő vízzel leöblíteni. Esetleg néha az öblítés után bő forró vízzel is átmosni.

Nagyon alapos öblítés után a végén fertőtlenítsd hypóval.

Ha a vízkő okozta érdes felszín nincsen, akkor a lefolyóban, vagy a bűzelzáróban simán leöblítődnek azok a szöszök, amik a vízkövön megakadva szaporodási felszínt biztosítanak a baktériumoknak - amelyeknek hypóval történő kiírtásával tapasztalatod szerint a szag néhány napra megszűnik.

Ha nincs vízkő, még hosszabb ideig lesz szagmentes a terület.

2016. dec. 19. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!