Társasházban a lépcsőházban dohányzással kapcsolatban hová tudnék fordulni?
14 lakásos társasházban lakunk, az egyik lakó mióta hidegebb az idő rendszeresen a lépcsőházban dohányzik.
Két kisgyermekünk van, ha ki akarunk mozdulni vagy hazaérünk a tömény füstöt kell szívnunk a lépcsőházban.
Közös képviselő is tehetetlen, mivel nem hatóság nem tudja érvényesíteni rajtuk a társasházi törvényben és házirendben foglalt dohányzási tilalmat.
Próbálkoztam az ÁNTSz-nél, ők nem tudnak segíteni mivel közös tulajdonban van a lépcsőház, nem közintézmény.
Az önkormányzat hatósági osztálya sem tud intézkedni, szerintük a levegővédelmi jogszabály bűzre vonatkozó rendelkezése nem érvényes ilyen esetben. Próbálkoztam a katasztrófavédelemnél, már a rendőrséget is felhívtam végső elkeseredésemben, hogy ki tudná betartatni velük a rájuk is vonatkozó jogszabályokat.
Hiába a Nemdohányzók védelméről szóló törvény, nyilvánvaló az egészségkárosító hatás, mégse tud senki lépni ez ügyben.
Hozzánk pedig továbbra is jön be az ajtó résein is a füst...
Előre is köszönöm a tanácsokat, hátha valaki tudna érdemben segíteni. El vagyok nagyon keseredve, nem szeretném ha egész télen a cigifüstben kéne élnünk.
Köszönöm a válaszokat.
Mi is tisztában vagyunk vele hogy tilos a dohányzás és ezzel szabálysértést követnek el. Őket nem érdekli, hiába "tapétázom" ki a lépcsőházat a Társasházi Törvény, Házirend dohányzásra vonatkozó paragrafusaival.
Csak sajnos mindegyik hatóság csak a másikra hárítja. A rendőrség szerint ez a népegészségügyhöz tartozik,az ÁNTSZ ellenőrei pedig a társasházakban nem illetékesek.
"Hozzánk pedig továbbra is jön be az ajtó résein is a füst"
A leggyorsabban ez ellen lehet tenni. Szigeteld az ajtót! Az amúgy is jó, hang ellen is meg a hőt is bent tartja, de a szag ellen is jó.
Aztán elvileg a Jegyzőtől kérhetsz birtokvédelmet, de az összes hatóság lassú és próbál majd lepattintani. Ha kitartó vagy, sikerül majd, de mindenképpen lassú lesz. A szigetelés sokkal gyorsabb.
Vele nem lehet beszélni? Bár az ilyenekkel általában nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!