Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szekrényben tartott ágyneműt...

Szekrényben tartott ágyneműt hogy ha vendégek érkeznek ti is előtte újra mosáttok?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Mindig olyan büdősek az ágyneműim. És hogy ha vendégek jönnek nem elég az egyéb kédzülődés de még előző napokban mosnom is kell egy nagy csomott hogy tényleg jó illata legyen és friss. Azon gondolkoztam hogy veszek olyan zsákot amiből ki lehet szivni a levegőt. Az jó lehet? Vagy a szekrénybe illatósitó????
2016. nov. 15. 14:04
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Nem mosom újra, mert nem büdös.

Dohos a szekrény? Nem jól szellőzik a lakás? Vizes? Akkor szokott büdös lenni.

Vagy ha nem hagyják jól megszáradni a kimosott cuccokat. Túl sűrűn teszik a szárítóra, vizes helyiségbe teszik a szárítót.

2016. nov. 15. 14:11
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Nem mosom újra. Jártam már úgy, hogy túl korán rántottam le a szárítóról "jól van az úgy, már csak az egyik csücske nedves picit" na akkor utólag büdi volt elővéve. Azóta inkább fél nappal tovább hagyom, hiába van útban, de nem is lesz baja, illatos hetek múlva is.
2016. nov. 15. 14:25
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Soha nem budos semmi a szekrenyben, pedig allhat ott egy evig is.

Valami nem kerek nalad.

2016. nov. 15. 15:19
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
Nekem sem büdösek soha,nálad nem jó valami.
2016. nov. 15. 15:30
 5/8 anonim ***** válasza:
53%

A mieink is szekrény szagúak lesznek idővel. Ha hosszú ideig áll a szekrényben, akkor mindig ilyen lesz, pedig teljesen szárazon van elpakolva és nem dohos, nem vizes, nem penészes a lakásunk.

Most is van egy adag ágynemű a szekrényemben alul úgy 3-5 éve biztos nem vettem elő őket, mivel egyet használok, azt szoktam időnként kimosni akkor egy másikkal cserélem és a többit soha nem veszem elő.

Gondolom másnál gyakrabban vannak elővéve.

2016. nov. 15. 15:44
 6/8 anonim ***** válasza:
27%

Nem, mert nem büdösek az ágyneműim.

DE. A vendégeknek kimosod. Akkor ti meg a büdös ágyneműbe fekszetek???

2016. nov. 15. 16:01
 7/8 anonim ***** válasza:
54%

Köszi a lepontozást.

Mi sem és feltételezem a kérdező sem fekszik büdös ágyneműben.

Csak a szekrényben állóakról volt szó.

2016. nov. 15. 16:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Abból lehet itt a probléma, hogy egyesek ágyneműre gondolnak, mások meg ágyneműhuzatra.

A szekrényben álló ágynemű általában büdös lesz (kivéve nagyon száraz levegőn szárítás után eltéve). Mivel nem csak a benne alvó miatt nedvesedik, hanem a levegőből is párát szív magába. Száraz levegőn kiszárítani meg túl hosszú idő, még ha van is rá lehetőség, ennyi ideig nem teregeti szét az ember.

Mi szükség esetén kiteregetjük egy napra a vendég érkezése előtt, így többé-kevésbé lecsökken a büdös.

Az ágyneműhuzat büdösödése viszont tényleg valami problémát takar, hiszen azt azért vasalni is szokták, ami elpárologtatja a benne lévő nedvesség maradékát (ha amúgy már légszáraz). Lehet, hogy rosszul szigetelt, hideg fal előtt áll a szekrény, ami lehűti a szekrényben lévő dolgokat is, és a nyitogatáskor bekerülő pára lecsapódik, aztán büdösít.

2016. nov. 16. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!