Nyílt fűtési rendszer probléma? Többi lent!
Bocsi, hogy ide írom, csak kapkodtam, és elrontottam! :D
A probléma a következő:
Nem rég töltöttem újra a rendszert. Már harmadszorra töltöttem rá és légtelenítettem, ezzel nincs is bajom, mert fűteni fűt. Csak egy radiátornál van az, hogy nem kering át a víz, csak a radiátor teteje forró, de a visszamenő cső hideg. Csak akkor kezd benne keringeni a víz, ha a keringető szivattyút feltekerem 3-as fokozatra. Utána ha visszatekerem 2-re, már a fűtés végéig kering benne rendesen a víz. Ez mitől lehet?
Másik:
Régi RADAL radiátorok vannnak beszerelve, mert régi építésű a ház. Ilyenek: [link]
Ezeken van a bemenő csőnél a rögtön a radiátor elején ilyen szelepek, amik elvileg nem légtelenítő szelepek, hanem ezekkel lehet elzári illetve nyitni a tagokat. Akinek már volt ilyennel dolga, attól kérnék segítséget, hogy hogyan kell tekerni, hogy maximálisan fűtsenek a radiátorok?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!