A kéményseprő azt mondta ma, hogy "illegálisan" cserélték ki a gázos (nyílt égésterű) vízmelegatőnket. Gyűjtőkéménybe megy. Mi történik ilyenkor?
Èn is gondolkoztam egy cserèn. Fèg átfolyós melegìtőnk van, kèmènyes. Hìvtam a kèmènyseprőket, ès azt mondták, hogy azonos teljesìtmènyre cserèlhetem,bejelenteni sem kell már, ez kb 2 hónapja volt.
De hìvd a kèmènyeseket fel, hogy cserèlnèl ès hogyan lehet.
Kedves kérdező !
Pontos választ szinte lehetetlen adni a kérdésedre mert eléggé hiányos.
Mint azt egyik válaszoló megjegyezte azonos műszaki paraméterekkel rendelkező készülékre cserélhető.
Az "illegális" kifejezés az engedély nélküli és nem-bejelentett készülékcserére vonatkozik. Ez nem egy villanykörte hogy kitekerem azt berakok egy másikat. Minden változtatást terveztetni azt engedélyeztetni majd átvetetni kell(ene).
El kell szomorítsam a kedves kérdezőt, hogy minden idők létező leg.....bb kéményrendszerének használója ha nyitott gyűjtőkéménnyel rendelkezik. A lakásfelújításkor remélhetőleg nem cseréltek ablakokat mostani műanyag ablakokra, vagy ha igen akkor rendelkeznek megfelelő AUTOMATA légbevezetővel különben a helyzet Életveszélyes.
Remélhetőleg semmiféle elszívóberendezés nem került a lakásban kiépítésre.
Ezeknek a kéményrendszereknek a felújítása béleléssel ÉS megszívóventilátorral működik, amely folyamatos huzatot generál a gyűjtőkéményben. Ez évekkel ezelőtt is túl volt az 1-1,5 milliós költségen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!