Van valami megoldás amivel össze lehet szedni a párát a házban? Tablettás dolog drága.
Attól függ, hogy a magas páratartalom oka micsoda.
Ha építészeti gond van és a falak a talaj felől nedvesednek, az gáz.
De ha ilyen nincs, akkor a pára az emberi tevékenység miatt képződik. Fürdés, hajszárítás, mosás utáni ruhaszárítás, felmosás utáni felszáradó kövezet. Mosogatás. Viráglocsolás. Valamint az emberi test is párologtat, illetve kilégzéskor vízgőzt lehelünk ki a széndioxid mellett. Ez mind emeli a beltérben a páratartalmat.
Nekem egy jól hőszigetelt, és patentül záró nyílászárókkal rendelkező házam van. Oda kell figyelnem a rendszeres szellőztetésre. Nekem 45-60% relatív páratartalom közt kell tartani a páratartalmat, akkor nincs gond. Ha nem megy a napi kétszeri nagy kereszthuzat, mert köd van és nagy a pára kint is, vagy éppen későn értem haza és már mindenkinek füstöl a kéménye körülöttem, akkor néha felmegy 60% fölé is a páratartalom. Ilyen 60% feletti páratartalmakkor tapasztalom, hogy a kétrétegű, gázzal töltött, hőszigetelt ablaküvegeimnél lent egy ujjnyi részen az üveg alsó szélén cseppek jelennek meg. Ezeket ilyenkor egy papírtörlővel szoktam leitatni, és kidobom a külső kukába. Ha kint szép idő van és sikerül reggel-este kiszellőztetni és kiereszteni a párás levegőt, akkor a páratartalom nem megy 60% fölé, hanem 50% körül stabilizálódik, és ezek az előbb említett cseppek nem jelennek meg az ablaküveg legalján.
a bolti kis páramentesítő tablettákból van olcsó és nagy kiszerelésű is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!