Vegyes központi fűtés rendszert, legolcsóbban mennyiből lehet kihozni?
Segítsetek már légyszíves.
120m2-es házba amit szeretnék :
-Központi fűtés
-Vegyes tüzelés, ugye fa/szén + gáz
-6db radiátor, kb 20m2-és helyiségekben
-A szén/fa kazánhoz puffer tartály
Olvastam már olyat, h 2 millió és 3 millió.
Az érdekelne, h legolcsóbban mennyiből lehet kihozni? (Kazánok, csövek, szelepek, szivattyú, termosztát, radiátorok, puffer, beszerelés, engedély )
Kilehetne ezt hozni 1-1,2 millió forintból?
Segítsetek már légyszíves. Jó volna képbe lenni, mielőtt szakemberekkel elkezdek tárgyalni.
Köszönöm szépen.
Ha gázt nem szeretnél akkor ki lehet hozni az általad elképzelt árból, ha egy gagyeszabb kazánt nézel olcsó radiátorokkal (csöveken stb túl sokat nem tudsz spórolni).
De a gáz ott kezdődik,hogy pl 300000 csak a kazán. Szóval ilyen esetbe a 2-3 millió a reális
Így van, egy komolyabb puffertartály a hozzá való elektronikával már magában félmillió. (És ez még nem is hét nyelven beszélő fajta.)
Tudsz olcsón szilárd tüzelőanyagot szerezni, vagy te magad fát vágni erdőn, vagy legalábbis olcsó rönköt venni? Mert ha nem, hanem csak készen és drágán veszed az anyagot, akkor erre ne sokat áldozz. Vegyél egy olcsó vegyes tüzelésű kazánt, hogy szükség esetére ez is legyen a rendszerben, de főleg a gázra koncentrálj, ez a legolcsóbb fűtési mód. Meg kényelmesebb is. Pufferrel jó esetben is csak eléred a gáz színvonalát, de olcsóbb és jobb nem lesz a gáznál.
"egy komolyabb puffertartály a hozzá való elektronikával már magában félmillió."
Miféle elektronikával? Nem napkollektoros rendszerről beszélünk, hogy vezérelni kelljen.
A kérdésre: Én magam terveztem a fűtésemet, magam építem ki, és még a kazánomat is saját terveim alapján magam építem meg. Ennek ellenére az előzetes becslések szerint 800-nál olcsóbban nem jövök ki.
Kedves utolsó!
Nekem körülbelül 50 ezer volt a vezérlés a pufferhez.
Te milyen módon gondolod megoldani elektronika nélkül a dolgot?
Miquel:
Az elektronikát a termosztátokkal és a vezérelt szelepekkel együtt értettem, de ez mindegy is, mit hová sorolunk. A lényeg, hogy a tartály mellé még egy halom egyéb cucc kell, és egy igazán profi puffertartály a hozzávalókkal önmagában nem jön ki a kérdező 1-1,2 M-jából, de ha komolyan gondolja, akkor egy félmilliót azért érdemes rákölteni, ha már egyszer nekifog az ember, és fő fűtési módnak választja a szilárd tüzelést.
Ha ma olvassa ezt valaki, biztosan tudni fogja, hogy 10 ezer felett lesz csak a tervezés, másik 10 ezer felett az engedélyezés, aztán nem is sorolom tovább, mert jönnek a milliók!!!! Ha "vegyest", és gázt is akarsz, eleve
rosszul gondolkozol, mert a gáz fenntartási költségével, se a fa, se a szén
FŰTÉS nem lesz olcsóbb, ha mindezt szakemberrel is megspékeld, a teljes összeget szorozd be kettővel!!!!!
Elmesélek egy történetet: Sógoromék építkeztek, vettem egy láda üveget, 5000 Ft-ért, beüvegeztem a házát, majd jött egy kolléga, 6 gyerekkel, neki azt mondták
32000-ért csinálják,mondom 4000-ért beüvegezlek, rohant is az összes
gyerek, este 6-ig kész volt!!! Feleségem fedezte a költséget, a 4000-et odaadtam, azt mondta 5000 adott! Majd ha a ládát visszaviszem, kapsz egy ezrest, másnap megkapta !!!! A maradék üveget felvágtam 15x30-asra, mert
arra a házak elé ilyen üvegfalat raktak, vitték mint a cukrot, ezt a sógor intézte, én is és a feleségem is kapott még pénzt és a sógor máris tervezte a központi fűtést, vettem a MÉH telepen egy csomó radiátort, mind szép állapotú olajradiátor volt bagóért, adtam egy kazán rajzot mert hegeszteni tudott, meg is csinálta rosszul, mert hitt másoknak!!!!
A radiátorok felét eladta a teljes áron, amennyiért vette, meg a fűtését is megcsinálta, azt már nem tudom mennyiért, de olcsón!!!
Szóval, ha csinálsz valamit, próbálj úgy gazdálkodni, a tied ingyen legyen, vagy nagyon olcsón!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!