Diófát lehet kandallóban égetni? Mi a legjobb fa kandallóba?
Köszönöm akkor lehet hogy megtartom kerti főzéshez.
és mi a helyzet a szárazsággal. Rendeltem fát amit azt hiszem év elején vágtak ki és tehát max 1 nyarat állt a kalodában a kereskedőnél. Mindenki legalább 2 nyárról beszél hogy annyit kell száradjon. Okozhat kárt ha friss fát tesz az ember a tűzre vagy hogy csak egy nyarat száradt?
Természetesen lehet diófát égetni kandallóban!
Amire viszont oda kell figyelni hogy jó száraz legyen ez a lényeg. A nyers fa nem igazán ég jól és egyik kályhának meg kéménynek sem jó ha nedves! Samottos kályhák kényesek az olyan fákra amik nem szárazak legyen az kandalló,cserép kályha egyéb... Fentebb felsoroltak néhány fafajt egy kicsit megmosolyogtam hogy az égert kemény fának irja a tisztelt kommentelő. Nos az éger nem tartozik a kemény lombos fajok közé ,kifejezetten lágy bár jobb mint pld a fűz vagy a hárs de ha már diónál tartunk a dió jobb mint az éger, nyilván nem ér annyit mint pld a Cser ,a tölgyek a köris,szil,gyertyán,bükk,akác stbi.. hisz a dió is közepesen lágy fa. Én is kandallóval tüzelek 2 helyen és volt benne sokfajta fa lágy és kemény lombos egyaránt általában vegyesen! Lényeg hogy jó száraz legyen és mehet vegyesen pld kemény fával ha hidegebb idő van. Végül ha nem mered beletenni hozd el nekem ... LoL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!