Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Társasházban (10 emeletes) mi...

Társasházban (10 emeletes) mi tiltja, hogy háztartási hulladékon kívül más is kerüljön a nagy fém kukákba, ami az épület előtt van, illetve bent a házban, a földszinten?

Figyelt kérdés
2-3 család most lakást újít, többek között mi is, és lelakatolta a gondnok a kinti kukákat, a bentieket pedig elzárta a lakóközösség elől, mondván, hogy a fa léceket és egyéb ilyen szemetet tilos oda dobni, nem arra van. Erre van valami törvény vagy szabályozás?
2016. okt. 13. 20:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Hogy milyen törvény tiltja nem tudom, de felénk is csak háztartási hulladékot lehet beletenni. Sokszor volt kirakva a kukánk mellé használt, rossz elektromos cikk, régi bútorok, felújításkor keletkező törmelék, elviszik azt is, de lefotózzák, és külön díjat számít fel érte a szemétszállító cég. A fotót meg megküldik a számlával együtt a lakásfenntartó szövetkezetnek, meg a közös képviselőnek. Nyilván senki sem örül a plusz költségnek amit a közös pénzből, közös költségből kell állni, mikor bizonyos napokon ingyen le lehet adni az ilyesféle hulladékot a szeméttelepen, vagy gyűjtögesse a pincébe és dobja ki lomtalanításkor az illető.

2-3 család felújításkor már elég sok hulladékot termel , én megértem a gondnokot. Mindenki csak ezt, csak azt dob bele és tele is a kuka, lehet fizetni. Gondolom az se tetszene, ha bekopogtatna a csekkel, hogy ennyit számláztak ki pluszba, lehet akkor fizetni. Esetleg jó megoldásnak látom, hogy összebeszéltek a másik két családdal, melyik nap keletkezik a legtöbb szemét és béreltek egy konténert, így 3 felé megy a díja, vagy marad a szeméttelep , kérdezzétek meg , biztos ott is vannak ingyenes napok.

2016. okt. 14. 22:31
 12/12 A kérdező kommentje:
Nincs külön "felbérelt ember", illetve azzal teljesen egyetértek, hogy "nem annyira tudatosult még". Egyértelmű, hogy ebben a témában kevésbé vagyok tájékozott, de fektethetnének több hangsúlyt rá. A jövőben minderre figyelek, illetve terjesztem az igét :)
2016. okt. 15. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!